Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připevnění starší LCD televize na zeď

Od: ernie® odpovědí: 12 změna:

Zdravím

Chci připevnit dvanáct let starou televizi TX-32LE60P na zeď.

Jde o to, že v návodu ani na internetu není u tohoto typu zmínka o montáži na zeď. Přesto má televize montážní otvory v šasi, ovšem na šroubky o průměru M4, které pasují po demontáži z jejího stojanu. U otvorů rovněž nejsou žádné instrukce nebo piktogramy ohledně připevnění. Vím, že VESA standard je od šestky nahoru.

Televizor má hmotnost 17,5 kg. Myslíte, že ji ty čtyři šroubky M4 udrží? To je 4,5 kg na šroubek. Já myslím, že ano?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

4x

Ernie,jen si pohlídejte délku těch šroubů. Uvnitř nemusí být doraz a pokud jsou delší,mohou dosáhnout až do elektroniky a to by nemuselo být moc fajn...

hodnocení

Dík, to vím. Už jsem televizi na zeď montoval. Šroubky jsou OK.

hodnocení

3x
Já myslím, že by ji udržel i jeden šroubek, natož čtyři.
Samozřejmě, kdyby se přesně věděl materiál šroubků, šlo by to spočítat. Ovšem není to žádná kosmická technika, tak mě to přijde zbytečný.
hodnocení

Dík za odpověď. Tak určitě nebudeme dělat výpočty. Myslím, že když přimontuju k televizi držák nanečito, zavergluju s tím a bude to držet, tak to bude OK.

hodnocení

Ty šroubky vypadají, že jsou chromové.

111®
hodnocení

3x

bez problémů

doplněno 28.04.20 09:52:

Pokud nemají šrouby velkou hlavu nezapomeň na podložky

hodnocení

Jasně, podložky mám karosářské.

olinl
hodnocení

3x

Milimetr čtverečný by měl standartně u spojovacího "železného" materiálu např. šroubu unést 60 kg v tahu (podle zámečnických/strojních tabulek) a ty to budeš mít zavěšené pravděpodobně jak na "střih" tak i na "tah". V případě použití šroubků s pevností 8,8 nebo 10,9 by neměl být problém, ale nevím jak silný je materiál šasi. Upřímně- raději bych to "předělal" v šasi na M6..

hodnocení

Otvory jsou v konzolách průřezu cca 1,5x1,5 cm. Nevím jestli ta konzola je čtyřhran, ale účko určitě. Šasi to udrží.

hodnocení

Díky všem za konzultace. Drží jaxviňa.

olinl

..skoro se nechce věřit, že ta telka váží 18 kilo..

hodnocení

Klid, kdyby tam bylo pořádné madlo, tak s ní zatřesu v jedné ruce ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]