Dobry den, pustil jsem se do repase 6V prastare baterie, originalne po rozebrani byla slozena z 5ti NiCd clanku dobijecich tuzkovych baterek 1.2V kazda, mym zamerem je udelat je na jednorazove a tim snadno vymenitelne, u tech je napeti 1.5V, cili jsme pouzil 4 tuzkove baterie, tim jsem ve vysledku ziskal potrebnych 6V, bohuzel vysledek neni moc uspokojivy. Jedna se o telefon, ten je sice na par vterin schopen se zapnout, ale ve chvili kdy se registruje do site nema dostatek energie a vypne se. Dokazete mi prosim poradit? Ta pata baterka mu chybi? Ikdyz je dodrzeno 6V? Jak to vyresit? Telefon je externe odzkousen, funguje a vola, v telefonu chyba neni. Nez zacnete psat ze mam pouzit 5 dobijecich baterii, zduraznuji ze uprednostnuji pouziti tech jednorazovych, ovsem tech pokud pouziju 5 bude vysledek 7.5V a telefon bych nerad timto poskodil. Predem dekuji za rady
Ono často nelze NiCd akumulátory jen tak nahradit běžnými články. Mají rozdílné vybíjecí charakteristiky a ty zinko-uhlíkové články to prostě neutáhnou (stejně jako na ně většinou nefunguje foťák). To platí zvlášť pro články NiCd. Možná by to zvládly alkalické články, ale nějaké kvalitnější. Ovšem zázrak od toho nečekejte.
Jestli máte držák na 5 tužkových baterií ( zde na obrázku je pro ilustraci držák na 6 tužkových baterií), tak je třeba mít obvod uzavřený, nemůže jedna chybět. Místo jedné, která by byla navíc, je třeba použít propojku, kouskem drátu, plíšku nebo třeba vybitou práznou baterii, ale propojenou kouskem tenkého plíšku, tak, aby proud tekl i mezi póly držáku, kde baterie není.
Nebo si kupte rovnou držák pro 4 tužkové baterie buď naplacato nebo jako sloupeček
Správně uvažujete, že místo pěti NiCd po 1,2 V použijete čtyři zinkouhlíkové nebo ještě lépe alkalické nenabíjecí tužkové články po 1,5 V. Alkalické vydrží déle a je to i cenově výhodnější.
Přečtěte si znovu celou otázku. Tazatel píše, že po zapnutí mobil normálně nabíhá až do pokusu o připojení k síti a pak se vypne. To ba asi nešlo, kdyby mu chyběla jedna baterie .
klorel
Ano, zadna baterie nechybi a mam drzak na 4 baterie, zadne plisky ani premosteni, je to battery box na 4x tuzkovou baterii, to dohromady dava 6V, proto moc nechapu kde ta energie chybi
Zkus použít alkalické baterie. Kdysi mi to dělal foťák. Na skoro vybité alkaliny běžel ale s obyčejnýma uhlíkovýma se vůbec nebavil a přitom byly nepoužitý takže v napětí zakopaný pes nebyl.
Zkousen jiny telefon ktery taky vyzaduje 6V a chova se naprosto stejne, na jinem zdroji je take otestovan a funkci, ale s battery boxem 4x AA baterie (pouzil jsem alkalicke) se zapne jen na kratkou chcili, ve chvili kdy se registruje do site a tim odebira vice energie tak to nestaci a vypne se. Telefony jsou jinych znacek se stejnym chovanim
klorel
Jsem lajk se zaklady elektra, mozna se pletu, ale proto se ptam. Nepomohl by kondenzator ve kterem by se energie nahromadiala a tim by bylo po kratkou dobu mozne dodat vice energie? Popripade jaky kondik pro takove vyuziti zvolit?
bery*
Velkej kondik by mozna s cerstvyma baterkama pomohl, ale opravdu jen na chvili. Ja bych tam tech alkalickejch dal normalne 5, ty nicd clanky mely prece behem nabijeni v telefonu taky napeti cca 1,6v na clanek, tak mu to nemuze uskodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.