Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna baterie v mobilu

Od: gamapolis® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. Mám dotaz ohledně případné výměny baterie v mobilu. Koupil jsem nový mobil, konkrétně Huawei Y7. SIM karty a datovka se tam vkládají do postranního slotu, který se vysune. U předchozích telefonů byly simky, popř. i datovka pod baterií, takže se musel oddělit zadní kryt a vyndat baterii. Zkoušel jsem zadní kryt otevřít, ale půjde to trochu hůř, než u předchozích mobilů. Zatím jsem to tedy nechal být. Po hledání na internetu jsem našel baterii pro tento telefon. Dá se běžně koupit, ale vypada trochu jinak než ty co jsem měl v minlých přístrojích. Přikládám obrázek. No a otázka zní. Mohu si tu baterii v případě potřeby vyměnit sám, nebo je to na servis? Je tam vlevo takový camfrňous. Ten se v telefonu jen do něčeho zasune nebo se to musí pájet? Stejně tak u původní baterie. Tam se to jen vysune, nebo se to musí odpájet? Děkuji.

Výměna baterie v mobilu

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Je a není :) kryt se dá vypáčit pomocí plastového nástroje, vypadá to jako trsátko. Není to až takový problém, kryt je nacvakaný. Tedy odděluje se to mezi rámečkem displeje a bokem telefonu.
Baterie má svůj konektor, vyměnit ji není problém, ale některé mobily ji mají přilepenou dost silnou páskou nebo lepidlem a je důležité ji při tom nepoškodit.
Mrkněte na YouTube na Huawei y7 disassembly (rozebrání) nebo přímo Huawei y7 Battery replacement (výměna baterie). Najdete celé video jak na to :)
Jen pozor ještě Y7 se liší podle roku výroby tak hlavně najít ten správný.
hodnocení

Díky za odpověď. Celý název mobilu je Huawei Y7 2019, a obrázek který jsem přiložil, je baterie přímo do něj.

sollik*

Mobily jsou v podstatě takové skládanky. V zimě jsem měnil synovi na Huawei Y6 prasklý displej podle videa na youtube. Jde jen o to nebát se a postupovat opatrně. Mě se povedlo displej bez problémů vyměnit - bohužel bylo potřeba vyndat baterii a jak už psal Mikihans - byla opravdu pevně přilepena, takže i po nahřátí a maximální snaze ji nepoškodit se baterie deformovala - je to taková tuhá modelína. Asi se nic nestalo, ale už jsem se bál baterii znovu uzavřít v mobilu, tak jsem raději koupil za pár korun novou. Od té doby mobil zase šlape jak hodiny. Takže až na to dozraje čas - mrknete na pár videí a do výměny se pustíte sám - a uvidíte, že na tom nic není a zvládnete to sám doma. Je to stejné jako např. výměna pantů u notebooku - lidé se obávají že je to kdovíjak složité, tak to dávají do servisu. Přitom si uvaříte kafe a než ho stihnete vypít máte opraveno ;)

hodnocení

@solik

I Vám děkuji. Ano, zřejmě to při troše šikovnosti jde. Ta baterie na videu tam drží jak svěcená víra. Nevím, proč to tam je tak napevno. Mohlo by to tam být klidně jen vložené. No třeba to nebudu potřebovat. Jen mě to zajímalo. Mobil mám 4 dny, tak to zatím není na pořadu dne.

re4zon
hodnocení

3x
Asi takhle - pri aspon trochu normalnim zachazeni ta baterka vydrzi tak tri roky. A za tri roky bude mit tento telefon zhruba cenu nove baterie.
hodnocení

To je mi jasné. Já jsem na žádném z předchozích mobilů baterii neměnil a nejdéle jsem měl Sony- 6 let. On ale funguje pořád, používal jsem ho teď, než mi přivezli nový. Ptal jsem se čistě ze zajímavosti a kdyby to bylo potřeba, i když si myslím, že nebude. Díky za reakci.

jdukolem

Směle do toho

hodnocení

Díky za odkaz. To je teda dílo. U předchozích aparátů bych otevřel kryt, vyměnil baterku a zaklapl kryt. Minuta práce. Nechápu, proč je to tam přilepené. Vždyť po zaklapnutí krytu se baterka ani nehne. Nemohu Vás bodovat, tak alespoň pomyslně.

Zalepení by mělo fungovat jako vodoodolnost

To je video jiného modelu, Y7 2019 není lepený, jen nacvakaný. Akorát baterka je přilepená.

hodnocení

0x
Ale nový telefon bude stát asi tolik, co dvacet baterií...

evapospisilova
hodnocení

0x

Prosím o radu.Mám mobilní telefon Huawei P9 lite min ia potřebuji do něj vložit novou baterii. Tu jsem si koupila a pak v mobil centrumu zjistila,že si ji musím nechat zabudovat za 650.-Kč. Myslela jsem,že mě omyjí.Původní nokia má zadní kryt,pod kterým je baterie volně.Můžete mi poradit,zda by ji zvládl vyměnit syn?

Ak ma naradie a vie ako na to, tak ano. 650 za vymenu nie je vela, ak s tym syn nema skusenosti, mobil vam znici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]