Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení rádia se sluchátky

Od: garu1 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám problém ze života. Doma mám rádio ve, kterém si pouštím audioknihu. Jenže často otatní členy rodiny ruší, takže lze problém snadno vyřešit. SLUCHÁTKA. Ovšem jejich drát je moc krátký a zároveň nechci kupovat prodlužky, aby o ně nekdo zakopl. Chtěl bych využít bezdrátová sluchátka. Vymyslel jsem, že bych mohl rádio a telefon propojit drátem a telefon následně připojit ke sluchátkům. Je mi jasné, že to nemůže fungovat, protože nemamám na telefonu konektor AUDIO IN. Všude jsem hledal řešení na bázi mého nápadu, ale na všech poradnách bylo řečeno, že to prostě nejde. Chtělo by to něco úplně jiného. Jenže co? To je má otázka. Lze propojit rádio s bezdrátovými sluchátky?

Předem děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vyrábí se přece i bezdrátová sluchátka s vysílačem. Takže vysílač se připojí do rádia místo sluchátek (vysílač má potom ještě i vlastní napájení) a vysílač pak vysílá signál, který přijímají ta bezdrátová sluchátka.

tomas11*
hodnocení

2x

Audio knihu přetáhnu(mp3) do telefonu ( do hudby) a poslouchám v sluchátkách v telefonu.

Možná by vám to vyhovovalo též.

pikal
hodnocení

0x

Jedno řešení je, že si tu audioknihu přesuneš do mobilu a budeš poslouchat přímo z mobilu a nebo jde koupit bluetooth vysílač, který se připojuje přes jack kabel. Mému dědovi jsem dla svoje starý bluetooth sluchátka blaze b-1 a on si právě dokoupil tento vysílač a používá to u televize když nechce někoho rušit. Jenom asi ty vysílače budou trochu drahší.

hodnocení

0x

Pozor. Pokud budeš volit dodatečný vysílač a sluchátka, je tam problém. Nesmíš koupit ty šunty vysílače za tři stovky. Za prvé hrajou jen mono. A hlavně luchátka a vysílač by měly mít jeden standard zejména u aptX Low Latency, které eliminuje zpoždění signálu. U poslechu rádia latence nevadí, ale pokud bys použil sluchátka například jako odposlech a lítalo by ti tam třeba 250ms což je čtvrt vteřiny, tak je to nepoužitelné. U televize nebo v přehrávači PC se dá zpoždění vůči obrazu nastavením eliminovat.

Prostě drát je drát, no.

Lepší si to nahraj do mobilu.

garu1
hodnocení

Ok, děkuji za odpovědi, bluetooth vysílač mě vůbec nenapadlo a už vůbec ne, že jde jenom do Jacku. Jenom mám otázku, jak propojím vysílač se sluchátky?. Na vysílači se to nějak nastaví nebo jak samotný vysílač funguje?
pikal

Nevím jestli to je u všech vysílačů stejné, ale u toho co jsem viděl já, tak se zvolilo jestli chceš přijímat nebo odesílat. Pak se na několik sekund podrželo tlačiítko než zařčala blikat dioda. Před tím už musíš mít zapnutá sluchátka, která nebudou s ničím spárovaná a ten vysílač sám žačne vyhledávat zařízení a spáruje se se sluchátky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]