Nejste přihlášen/a.
2x
A ještě taková celoživotní zkušenost... Zkuste si to, jak moc jsou tyto měřící přístroje ovlivňovány rušivým magnetickým polem... Zjistíte, že velmi...
Jak cívkou stykače, tak transformátorem přístrojovým, v automobilu alternátorem, jinými rozvody... Nic měně je to přístroj dobrý, fajn, ale není na přesné měření jak tu píše kolega...
Jak tu někdo říká, že Fluke... To není o Fluke, to jde o konkrétní provedení.. Jsou přístroje i k měření malých proudů, samozřejmě jsou cenově úplně jinde...
Jinak pro zajímavost, mám mimo jiných přístrojů převodník APPA32 (k osciloskopu) a prodává se (prodával) i pod značkou Fluke a ani se neměnila u něko barva (šedá) na barvu Fluke firemní...
2x
Můžete, pokud to bude možné, vodič nastavit a provléknout kleštěmi několikrát, např 10x, tím se změní převodový poměr klešťového transformátoru, a protože proud bude vlastně kleštěmi procházet 10x, měřák naměří 10x vyšší hodnotu.
Naměříte-li při 10 navinutých závitech proud 4A, je skutečný proud vodičem 0,4A
4A už je hodnota přesněji změřitelná.![]()
Mám ten stejný, já ho teda "zdědil" po bývalém kolegovi, takže nevím zda to dělal už jako nový, ale zase u něj mám problém, že když ho zapnu a přepnu na AC, tak tam naběhne proud klidně přes 1A a pomaličku, třeba půl minuty, klesá k nule. Až pak se s tím dá rozumně měřit. Dá se teda vynulovat, ale potom to zase leze do mínusu. V každém případě na malé proudy to fakt moc není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.