Kutil by si tu jednotku sám opravil, popř. i postavil. Vyměnit ji umí skoro každý trouba, nemusí být kutil.
doplněno 22.04.20 11:39:
@zdenekd: Také jsem nic takového netvrdil. Ale pokud jste kutil, prověříte si, zda je ten "šváb" skutečně prvotní příčinou. Může totiž být vadná ještě jakákoli z dalších součástek. Výměnou celé (měřicí a zobrazovací) jednotky se stavíte na úroveň "vyměňovačů", jako jsou např. autorizované autoservisy. Kutila to z vás ještě neudělá.
A můžete mi to věřit, jsem kutil už cca 60 let a jen díky mému kutilství dodnes funguje třeba automatická pračka, která u jiného majitele by už byla nejméně 6x ve šrotu, funguje špičkový domácí vysavač, u kterého nešla regulace tahu a proto byl původním majitelem vyhozen a mohl bych uvést x dalších příkladů včetně elektroniky (TV, video apod), mechanických problémů v domácnosti a dalších.
zdenekd
Vidíte ten černý zalitý šváb? Ten by kutil nespravil.
zdenekd
Dobrý den, ano to máte pravdu, nejsem zase takový kutil abych dokázal zjistit, zda je to Švábem nebo displayem či některým senzorem. Tolik do té elektroniky zase nevidím Základní věci si vyměním, ale proměřit něco složitějšího popravdě nedokážu
No vidíte,pokud neumíte změřit takovéto obvody tak nemá smysl se do toho pouštět. Toto není urážka,jen konstatuji. Možná vypadají obvody prostě ale zdání může klamat . A abych vás uklidnil,tak mě to měření takovýchto obvodů taky moc nejde. . To raději tu věc vyhodím a koupím novou. Aby se v tom člověk vyznal,měl by nejdříve navštívit nějakého odborníka.
zdenekd
Ano máte pravdu. K obvodu je potřeba mít schéma a rozumět tomu jak se ten obvod chová to je taky pro mě někdy sranda. Základní věci jako diody, odpory si změřím jen pokud jsou to THT součástky, ale jinak je to ztracené Výrobci to tak schválně vyrábějí, aby to už nikdo nejlépe neopravoval, ale koupil si nový výrobek.
Výměna vadné jednotky nemá smysl,oprava bude stát několikanásobně tolik co nová váha. Vím že tohle slyšet nechcete ale raději kupte novou váhu,to vás snad nezrujnuje .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.