Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, řešíme pro syna fotoaparát který chce ale bylo mi řečeno že v cenové relaci do 5000 Kč je lepší koupit telefon. Vybrali jsme tento : Xiaomi Mi A3 4GB/64GB . Souhlasíte nebo radší jiný popř. koupit apravdu jen holí fotoaparát? Děkuji
Takže je rozhodnuto bude to tedy telefon a řešíme tyto 3 :
Pokud budeme řešit pouze focení kdyrý by jste doporučili? Moc děkuji
Ten mobil má trojitú kameru a dělá krásné snímky,foťák bych nekupoval a do 5000 se vlezete.
@mate59 počet foťáků vůbec nevypovídá o kvalitě, protože každý slouží k něčemu jinému. Jeden je hlavní, druhý je širokoúhlý, třetí je pro rozostření pozadí a případně čtvrtý je makro a pátý zoom. V 99% případů člověk využije jen ten hlavní, ikdyž za sebe můžu říct, že širokoúhlý se taky občas hodí.
Další moula co umí porovnávat kvalitu jen podle ceny. Takové rady rovnou hažte do skartovačky. Neříkám že mezi kvalitou a cenou určitá korelace nebývá, ale rozhodně se na ní nedá takto vsadit a určovat že do 5 tis se nedá sehnat telefon s kvalitní optikou, to je prostě blábol.
Zrovna na zmíněný Mi A3 jsou mimořádně dobré recenze uživatelů vyzdvihující především kvalitu fotoaparátu. A když jsou sami uživatelé spokojeni tak to asu bude lepší než je třeba nějaký krám v podobné cenové hladině, který máte vy na mysli a ze kterého vyvozujete obecné závěry.
... pročtěte si tyto recenze Mi A3 mobilni-telefony.heureka./... , většina z nich v pozitivech zmiňuje excelentní kvalitu kamery.
@mark132 Ty pochvalné recenze na kvalitu fotek dělají majitelé toho telefonu, ne? Telefon žádnou optiku nemá a podívej, jak skvěle ta optika MI A3 fotí v šeru. Tam, kde by si foťák poradil na čipu s přijatelným šumem při vyšším ISO, musí mobil prodloužit čas, bo jinak to prostě nedá, a vyjde mazanice. Protože mobil narozdíl od foťáku ISO 3200 nebo 6400 neumí, protože na to nemá čip.
v zivote jsem nedal do telefonu vic nez cca 5k, ale kdyz jsem chtel se zbavit tezke zrcadlovky (7kg prirucni zavazadlo) a mit nejaky jakztakz vystup na cestach + 4K 60p video, musel jsem koupit telefon za 15k, a i tak nejsem s fotkami uplne spokojen, ale moje video ze svatby tocene telefonem bylo lepsi nez drahe profi video na miru
Rozhodně souhlas, je to velmi uvážlivá a dobrá volba. Fotoaparát má tento model nadstandardní viz tyto uživatelské recenze kde jej téměř všichni hodnotí velmi pozitivně mobilni-telefony.heureka./... ... Když už nic jiného bude mít mobil mnohem častěji po ruce než než nějaké přerostlé monstrum a bude fotit častěji ... pokud mu to půjde může se časem sám rozhodnout pro nějaký profi foťák ale do začátku bych určitě volil mobil s lepší optikou jako je právě Mi A3.
žádný fotograf není ale rád fotí vlaky když někde je a telefon co má za 2000 2 roky starý opravdu není ono , žádný extra focení nečeká a jestli tento telefon udělá stejnou službu jako fotoaparát do 5000 Kč tak bereme telefon
Pokud jde o to si fotit zážitky z dovolené a pod., tak na to stačí mobil. Ale jinak, přestože foťáky v mobilech udělaly pokrok, stále zůstávají jen jakousi nouzovkou. Pro naprostého laika může být vodítkem velikost objektivu. Mobil má čočku o průměru cca 2mm a kvalitní zrcadlovka kolem 50mm. Dokáže nesrovnatelně lepší fotky a i za mnohem horších světelných podmínek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.