Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měnič napětí 220/110V pro různá zařízení

Od: johanlollipop odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer, zdravím poradnu.

Poprosím o radu, vrátili jsme z Japonska, téměř roční pobyt v rámci pedagogiky a... dovezli jsme si domů nějaké hračky.

Nejdříve mi to nedošlo, říkal jsem si, bude mi stačit jen redukce zásuvky a pak mi docvaklo že používají 100/110V.

Jedná se jen o věci, na které jsme si tak nějak zvyknuli.. ne že by se u nás nedaly vyloženě koupit, ale jsou třeba vychytanější, přičemž nejvíc žravá věc je rejžovar s maximálním výkonem 495W.

Bude mi tedy na všechno stačit koupit měnič do 500W? nebo tam jsou i nějaké odpory nebo, zkrátka nevyznám se v elektrikařině. Další varianta je až 750W, ale je dražší, pokud by 500W stačilo, vzal bych to.

menice-transformatory-110/...

Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vezměte ten dražší 750W. Ten 500W pojede na hraně přetížení a skoro určitě bude při zapnutí toho rýžovaru vypadavát ta pojistka na primáru. Nehledě na ohrožení toho step měniče.

hodnocení

2x

Poradím Ti asi takto... Raději přidej pár korun a kup si ten 750W... Pokud by se jednalo jenom o vařič s odporovou spirálou a nic víc, tak by určitě stačil i ten 500W... Je to jenom obyčejný transformátor...A podle zkušeností to bude transformátor výkonové přesně na hraně bez nějaké rezervy...

No myslel jsem si tedy, že v Japonsku jsou v energetice dál... Přece jenom špičkou v rozvodných sítích je Německo, Rakousko a ČR...

johanlollipop
hodnocení

Díky pánové

johanlollipop
hodnocení

Ještě bych měl prosím vás jednu dodatečnou otázku, všiml jsem si ještě jednoho popisku, nevěděl jsem že u sítí

se nějak řeší frekvence, s tím si nelámat hlavu? viz. obrázek

Měnič napětí 220/110V pro různá zařízení

Je to v pohodě, je to na obě frekvence... U nás je 50Hz... V Japonsku se podle oblastí používají obě frekvence... Trochu mě to popíchlo abych to trochu prozkoumal... Pracuji celý život v energetice a elektru... ČLověk s eučí celý život...

johanlollipop
hodnocení

Rozumím, díky moc

Když už malichernosti, u nás je v síti už dlouho 230 Voltů, ne 220 V.

elektrina.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Síťový kmitočet 60 Hz u televizorů provenience USA nebo JAPAN byl problémem,protože od tohoto kmitočtu se odvíjela funkce lecčehos v televizi.U odporových spotřebičů to nebývá problém,ale bývají vybaveny různými regulátory a řídící elektronikou i hodinami,tam to na síti 50 Hz nemusí fungovat.

JABRAKA

Jabrako, sice máš pravdu, ale ta tvoje pravda se týká doby před 20 a více lety. V moderních TV i dalších přístrojích se už vazby na síťový kmitočet dávno nevyužívají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]