Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, zdravím poradnu.
Poprosím o radu, vrátili jsme z Japonska, téměř roční pobyt v rámci pedagogiky a... dovezli jsme si domů nějaké hračky.
Nejdříve mi to nedošlo, říkal jsem si, bude mi stačit jen redukce zásuvky a pak mi docvaklo že používají 100/110V.
Jedná se jen o věci, na které jsme si tak nějak zvyknuli.. ne že by se u nás nedaly vyloženě koupit, ale jsou třeba vychytanější, přičemž nejvíc žravá věc je rejžovar s maximálním výkonem 495W.
Bude mi tedy na všechno stačit koupit měnič do 500W? nebo tam jsou i nějaké odpory nebo, zkrátka nevyznám se v elektrikařině. Další varianta je až 750W, ale je dražší, pokud by 500W stačilo, vzal bych to.
Díky
Poradím Ti asi takto... Raději přidej pár korun a kup si ten 750W... Pokud by se jednalo jenom o vařič s odporovou spirálou a nic víc, tak by určitě stačil i ten 500W... Je to jenom obyčejný transformátor...A podle zkušeností to bude transformátor výkonové přesně na hraně bez nějaké rezervy...
No myslel jsem si tedy, že v Japonsku jsou v energetice dál... Přece jenom špičkou v rozvodných sítích je Německo, Rakousko a ČR...
Síťový kmitočet 60 Hz u televizorů provenience USA nebo JAPAN byl problémem,protože od tohoto kmitočtu se odvíjela funkce lecčehos v televizi.U odporových spotřebičů to nebývá problém,ale bývají vybaveny různými regulátory a řídící elektronikou i hodinami,tam to na síti 50 Hz nemusí fungovat.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.