Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dnes jsem objednal objimku E27 nejde?

Od: dominick odpovědí: 9 změna:
Dneska jsem objednal objimku E27 nejde šla jen jednou pak jsem přimontoval zapojil zapl a nesla zkusil jsem vyměnit žárovku nesla chtěl bych poradit jak opravit co dělat .. děkuji
Dnes jsem objednal objimku E27 nejde?
Dnes jsem objednal objimku E27 nejde? #2
Dnes jsem objednal objimku E27 nejde? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

3x

Někdy se nedotkne spodní ploška žárovky toho středového malého kontaktu uvnitř objímky. Chtělo by to zkusit ještě dvě různé žárovky, které jsou na spodním kontaktu více vyboulené nebo proměřit celý "světelný systém" žárovkovou či pískací zkoušečkou a nebo ještě odbornější a trochu nebezpečnější "akci" vhodnou spíš pro elektrikáře-měřit napětí zkoušečkou v objímce při zapnutém vypinači a zastrčené vidlici v zásuvce.

Ne někdy, ale velmi často!
priklad1*

spraví to pár kapek cínu na patici žárovky.

hodnocení

0x

Reklamovat.

doplněno 14.04.20 17:40:

Pánové, laskavě si uvědomte, že jde o NOVÉ zařízení na 230V. Takže pro laika veškerá manipulace může být životu nebezpečná. A pro @111: Rozebírat nové zařízení v záruce je nesmysl. Na místě je reklamace.

doplněno 14.04.20 17:58:

Mezi námi, u toho "šrotu" na fotce bych se nerozpakoval rozebrat, zkusit opravit a v případě neúspěchu vyhodit. Náklady, vynaložené na reklamaci, jsou v případě tohoto nesmyslu vyhozené peníze.

OK, ale pouhá kontrola zařízení bez napětí nikomu neublíží.

111®

@satam: já mu to nevnucuji, je na něm jak se rozhodne...já osobně bych to kuchnul...

hodnocení

0x

Pokud máte čím proměřit (třeba ohmetr, nebo žárovku v sérii s baterkou), pokud ne, tak se pokusit rozebrat a zkontrolovat přerušení vodiče U této objímky podle obrázku nelze přihnout kontakty, tak to vypadá na přerušený vodič, nebo vadný spínač. Všechny manipulace samozřejmě bez síťového napětí.

111®
hodnocení

0x

co udělat , proměřit průchodnost vodičů, případně zkusit žárovnku v něčem jiném...pokud šla jen jednou, možná bude nutno rozebrat..

hodnocení

0x

Soustředil bych se na tu připojovací vidlici. Mám s takovou vidlicí blbou zkušenost. Když ji zasuneš do zásuvky na doraz, tak už nemusí mít v zásuvce kontakt kvůli té černé izolaci. Je to krásně vidět na poslední fotce. Zkus ji nedorazit na konec. Chyba by pak byla ve vlastní zásuvce ve zdi, kde by mohli být ohnuté kontakty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]