Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjení mobilů bez el. přípojky

Od: houbes* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, našel jsem na netu jak se dá nabít mobil, když budete třeba v přírodě pod stanem atd. Mám prosbu máte někdo zkušenost s tímto dynamem? Neumím si představit s ním točit třeba 3 hod . Máte někdo o tom nějaké info? Děkuji
Nabíjení mobilů bez el. přípojky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

2x

Podobné prodával kdysi Lidl,bylo to na svítilnu a stálo to za p*d,jenom si točil a moc nesvítila.

hodnocení

2x

Když jsi v přírodě, tj. bez wifi, mobil používáš jen k volání (a třeba občas focení) a nevisíš furt na datech, slušný mobil vydrží minimálně dva dny. S powerbankou šest dní. Za tu dobu se dá naplánovat kontakt s civilizací (hospoda, kemp, čekárna na nádraží...) kde si tu powerbanku nabiješ.

hodnocení

2x

Mobil vydrží v pohotovosti přes měsíc. S powerbankou půl roku.

Na obrázku máte počítač s omezenou schopností telefonovat, tam je to horší. Ale proč ho taháte pod stan?

13.04.20 14:49

*smich*

hodnocení

1x
Skládací solární panel..a máte vyřešeno.

hodnocení

1x
Já mám z Aliexpress powerbanku se slunečním panelem. Číňan píše 20000 miliAmpér ale skutečnost bude tak poloviční. Ten Solár ji nabije daleko lip než nějaké dynamo. Používám ji i jako svítilnu protože má vestavěný COB čip. Svítí super a pro turistiku má dokonce i možnost v případě nehody, přepnout svícení na blikání SOS. Nechávám ji doma válet na parapetu takže je furt nabitá. Za tři roky, co ji mám jsem ji ze sítě dobijel jen asi 2x jinak ji furt nabíjí slunce. Samozřejmě že loni na Chlkidiki když nás uragán odstřihl od elektriky na tři dny a slunce bylo habaděj jsem ji sebou neměl :)

hodnocení

0x

Přímo s tímhle bazmekem zkušenost nemám, ale měl jsem baterku, která se nabíjela mačkáním páčky na boku. Po cca 1/4 hodině mačkání mi div neupadly prsty a LEDka sice svítila, ale vidět od ní nic nebylo. Celé to po prvním pokusu o nabití skončilo v kontejneru na elektroodpad. Tohle bude něco podobného.

hodnocení

0x

Pokud jde o pár nabití, stačí pořádná powerbanka - z ní nabijete telefon několikrát. Pokud je to na delší čas, uvažuval bych o powerbance se solárními články, nebo přímo o solární nabíječce.

houbes*
hodnocení

powerbanku mám stále u sebe ale mě jde o to dynamo, když třeba powerbanku zapomenete doma. O tom dynamu jsem vyčetl, že asi po 5 min nabije vybitý telefón alespoň na odeslání sms. No nevím asi bych si to rozmyslel to koupit .

Tak když zapomeneš doma powerbanku, klidně zapomeneš doma i tenhle vynález.

Sestra, bydlící na takový polosamotě má pro případ ztroskotání takovou ruční svítilnu na kličku. Točíš a svítí. No svítí, vydává jakési světlo, ale nic moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]