Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CZ návod Cubot X19 S, 4GB/32GB

Od: moneom® odpovědí: 11 změna:

Zdravím, sháním podrobný CZ návod k tomuto telefonu : Cubot X19 S, 4GB/32GB

Pokud někdo má, či má odkaz ke stažení, předem děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Má to čistý Android, takže ovládání a funkce jsou stejné, jako u jakéhokoliv jiného telefonu se stejnou verzí čistého Androidu. Potřebujete vědět nějakou konkrétní věc?
hodnocení

No, upřímně řečeno, jsem "dotykem dosud nepolíbený" a přítelkyně, které jsem tento telefon pořídil také. Jsme "odrostlí" na tlačítkách" a dosud používáme tlačítkové nokie. Konkrétně C1 a C2.

Takže konkrétně bychom uvítali kompletní návod jako pro . . . Když zmačknu toto, objeví se toto . . . a když se mě zeptá, mám odpovědět a) b) c) a co to a) b) c) znamená.

Až tak hloupí, jak zní tento dotaz nejsme, takže pokud jsem dobře pochopil Vaši odpověď, stačí najít telefon a uplný návod s operačním systémen Android 9.0 Pie a podle něj postupovat?

Nebo lze někde získat manuál přímo k tomuto operačnímu systému?

Je mi jasné, že rozmístění tlačítek, nastavení fotoaparátu atd bude odlišné, dle typu HW, ale SW by měl být stejný?

hodnocení

Dobrý den,

nemá někdo odkaz ke stažení podrobného českého návodu na ovládání Androidu 9.0 Pie pro mobilní telefony?

Případně odkaz na podrobný CZ návod na nějaký telefon s tímto čistým Androidem?

Pořídil jsem Cubot X19 s tímto Androidem, avšak návod je více než stručný.

Děkuji za odpovědi

re4zon
hodnocení

0x
Tohle by snad mohlo zaklady pokryt:
c.aligator.cz/...
hodnocení

Díky za odkaz, již jsem objevil dříve v rámci hledání.

hop®
hodnocení

0x

Operační systém Android je velmi rozsáhlý a přitom docela intuitivní.Většina lidí se s ním seznamuje postupně, během samotného používání telefonu.
Samozřejmě při tomto "bádání"narazíme na konkrétní problém, ale ten lze vyhledat tady na poradně nebo zde položit konkrétní dotaz. Hledat lze i v podpoře od Google nebo Android, případně na českém webu o tomto systému.
Nějak si nedovedu představit rozsah kompletní psané příručky, ani kdo a jak by v ní něco hledal...

hodnocení

Souhlasím s Vámi, jen mi šlo o to se "něčeho chytit", pokud jsem absolutně neznalý. K telefonu nebyl žádný návod, resp. jen tady zapni, tohle tlačítko je k tomuto a to bylo vše. Po HW stránce, o SW ani slovo.

Samozřejmě jsem hledal z dostupných zdrojů, viz příspěvek výše.

Pokud to trochu odlehčím, je to jako kdybych slezl z koně (tlačítková nokie bez OS), ten se dá řídit, jezdit na něm různou rychlostí, zatáčet, ba i couvat a nastoupil do moderního automobilu (dotykáč s Androidem), který umí to samé a spoustu jiných věcí navíc. Je jasné, že budu chtít vědět, jak s autem nakládat, řadit, řídit atd. Budu se o něm snažit zjistit co nejvíce informací. Pokud nebudou k dispozici, budu se muset spokojit s tím dostupným. Takže seženu návod na Favorita a tam jakýsi základ (viz příspěvek výše) najdu. Zbytek bude metodou pokus - omyl, třeba tempomat, automatiké přepínání světel atd. Takže logicky budu shánět návod ke konkrétnímu typu auta.

hop®

Myslím, že využití Androidu ve srovnání s využitím auta je daleko variabilnější. V telefonu jsou snadardně nainstalovány určité aplikaci, jakési malé programy, které zajišťují různé funkce. U těch základních, jako je třeba volání, SMS, mapy, se stačí podívat na nastavení a případně si je přizpůsobit k obrazu svému. Fungování samotného systému Android asi nemá cenu zkoumat, natožpak se pokoušet o změny. Po nastartování aplikace Obchod Play je možné doinstalovat další aplikace, dle vlastního výběru, nabídka je opravdu široká ze všech možných témat a odvětví lidského života. Konkrétní návod k používání takových aplikací by měl dát jejich autor, vydavatel.

Nějaké základní informace jsou třeba zde...

Chce to zkoušet a zkoušet, prostě si s tím hrát... ;)

hodnocení

Souhlasím s Vámi, naprosto, bylo to jen přirovnání, mohl bych pokračovat dál, jako Vy, že do auta si mohu dokoupit (doinstalovat aplikace) navigaci, nosič na lyže, kolo, závěs a na něj připojit přívěs, nákladní, obytný atd.

Díky všem za informace.

Podařilo se mi najít AJ návod, poměrně vyčerpávající, včetně obrázků přímo k tomuto typu telefonu.

hop®

Nechci pokračovat donekonečna, protože návod k navigaci, nosiči lyží nebo karavanu také nenajdete v návodu "Jak řídit Trabanta" ani v servisním manuálu pro Trabanta, protože je to záležitost konkrétních doplňků a jejich výrobců.
Operační systém Android jako takový vlastně jen zprostředkovává spolupráci hardware a software konkrétního mobilu nebo tabletu, zbytek zařizují jednotlivé aplikace, základní, předinstalované, dokoupené...
... tak ať se daří... *palec*

hodnocení

Já také ne,

jak jsem již psal, děkuji všem za názory a "nakopnutí" správným směrem.

Takže za mě VYŘEŠENO.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]