Nejste přihlášen/a.
Zdravím, sháním podrobný CZ návod k tomuto telefonu : Cubot X19 S, 4GB/32GB
Pokud někdo má, či má odkaz ke stažení, předem děkuji.
No, upřímně řečeno, jsem "dotykem dosud nepolíbený" a přítelkyně, které jsem tento telefon pořídil také. Jsme "odrostlí" na tlačítkách" a dosud používáme tlačítkové nokie. Konkrétně C1 a C2.
Takže konkrétně bychom uvítali kompletní návod jako pro . . . Když zmačknu toto, objeví se toto . . . a když se mě zeptá, mám odpovědět a) b) c) a co to a) b) c) znamená.
Až tak hloupí, jak zní tento dotaz nejsme, takže pokud jsem dobře pochopil Vaši odpověď, stačí najít telefon a uplný návod s operačním systémen Android 9.0 Pie a podle něj postupovat?
Nebo lze někde získat manuál přímo k tomuto operačnímu systému?
Je mi jasné, že rozmístění tlačítek, nastavení fotoaparátu atd bude odlišné, dle typu HW, ale SW by měl být stejný?
Operační systém Android je velmi rozsáhlý a přitom docela intuitivní.Většina lidí se s ním seznamuje postupně, během samotného používání telefonu.
Samozřejmě při tomto "bádání"narazíme na konkrétní problém, ale ten lze vyhledat tady na poradně nebo zde položit konkrétní dotaz. Hledat lze i v podpoře od Google nebo Android, případně na českém webu o tomto systému.
Nějak si nedovedu představit rozsah kompletní psané příručky, ani kdo a jak by v ní něco hledal...
Souhlasím s Vámi, jen mi šlo o to se "něčeho chytit", pokud jsem absolutně neznalý. K telefonu nebyl žádný návod, resp. jen tady zapni, tohle tlačítko je k tomuto a to bylo vše. Po HW stránce, o SW ani slovo.
Samozřejmě jsem hledal z dostupných zdrojů, viz příspěvek výše.
Pokud to trochu odlehčím, je to jako kdybych slezl z koně (tlačítková nokie bez OS), ten se dá řídit, jezdit na něm různou rychlostí, zatáčet, ba i couvat a nastoupil do moderního automobilu (dotykáč s Androidem), který umí to samé a spoustu jiných věcí navíc. Je jasné, že budu chtít vědět, jak s autem nakládat, řadit, řídit atd. Budu se o něm snažit zjistit co nejvíce informací. Pokud nebudou k dispozici, budu se muset spokojit s tím dostupným. Takže seženu návod na Favorita a tam jakýsi základ (viz příspěvek výše) najdu. Zbytek bude metodou pokus - omyl, třeba tempomat, automatiké přepínání světel atd. Takže logicky budu shánět návod ke konkrétnímu typu auta.
Myslím, že využití Androidu ve srovnání s využitím auta je daleko variabilnější. V telefonu jsou snadardně nainstalovány určité aplikaci, jakési malé programy, které zajišťují různé funkce. U těch základních, jako je třeba volání, SMS, mapy, se stačí podívat na nastavení a případně si je přizpůsobit k obrazu svému. Fungování samotného systému Android asi nemá cenu zkoumat, natožpak se pokoušet o změny. Po nastartování aplikace Obchod Play je možné doinstalovat další aplikace, dle vlastního výběru, nabídka je opravdu široká ze všech možných témat a odvětví lidského života. Konkrétní návod k používání takových aplikací by měl dát jejich autor, vydavatel.
Nějaké základní informace jsou třeba zde...
Chce to zkoušet a zkoušet, prostě si s tím hrát...
Souhlasím s Vámi, naprosto, bylo to jen přirovnání, mohl bych pokračovat dál, jako Vy, že do auta si mohu dokoupit (doinstalovat aplikace) navigaci, nosič na lyže, kolo, závěs a na něj připojit přívěs, nákladní, obytný atd.
Díky všem za informace.
Podařilo se mi najít AJ návod, poměrně vyčerpávající, včetně obrázků přímo k tomuto typu telefonu.
Nechci pokračovat donekonečna, protože návod k navigaci, nosiči lyží nebo karavanu také nenajdete v návodu "Jak řídit Trabanta" ani v servisním manuálu pro Trabanta, protože je to záležitost konkrétních doplňků a jejich výrobců.
Operační systém Android jako takový vlastně jen zprostředkovává spolupráci hardware a software konkrétního mobilu nebo tabletu, zbytek zařizují jednotlivé aplikace, základní, předinstalované, dokoupené...
... tak ať se daří...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.