Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení regulace vysavače

Od: janes odpovědí: 10 změna:
Ahoj.Našel jsem regulátor z vysavače.Nevěděl by někdo, jak to zapojit?Díky.
Zapojení regulace vysavače
Zapojení regulace vysavače #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Hodil by se ještě typ toho triaku. Přesto to bude nejspíše takto: a + c přívod, b + d k motoru. Fázi na a.

A pozor! Zapojení podle předchozích rádců bohužel může vést ke zničení regulátoru nebo připojeného zařízení!

doplněno 10.04.20 18:44:

@janes: Takže to zapoj tak, jak jsem napsal výše.

Předpokládám, že víš, že potenciometr regulace je pod tou plastovou částí vpravo nahoře a mělo by s tím jít samozřejmě otáčet. Zdá se mi, že na středním vývodu toho potenciometru je "studeňák".

Jen tak pro zajímavost: Co budeš regulovat?

Zapojení regulace vysavače #3

Nevšimnul jsem si z fotky D fastonu. Díky za opravu satame. Dle mě by to fakt odešlo.*hi*

janes
hodnocení

Díky za radu.Myslel jsem že to tak bude.Jen jsem se pro jistotu zeptal.Chci tím regulovat žárovku nebo jinou odporovou zátěž.

111®
hodnocení

0x

nějak takto: conrad.cz/...

Zapojení regulace vysavače #4

takto to vysavače nemývají. Nebo alespoň Zelmer a Elektrolux.

hodnocení

0x

Uprostřed bych viděl společný nulák a výstup z triaku z nožky výstup na motor. Zbylý Faston vstup fáze.

Bejvaj i popisky Fastonů

ebastlirna.cz/...

janes
hodnocení

Je to btb12

Podobné zapojení s triakem BTB 12

Zapojení regulace vysavače #5
10.04.20 23:03
Zapojení regulace vysavače #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]