Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do jakého formátu ukládat videa

Od: davidnemec odpovědí: 17 změna:
Dobrý den - potřebuji poradit s natočeným videem.Vlastním videokameru Panasonic HC-X920. Tato kamera ukládá do formátu mts. Pracuji v Pinacle verze 15 ( vím stará ale dobrá ). Pro mou potřebu dostačující potřebuji akorát ve videu vypnout zvuk a občas vymazat hluchá místa. Známí mi poradili ukládat video do formatu m2ts jenže po zpracování videa je obraz rozmazaný oproti originálu mts a to o dost. Třeba když natočím video a má dohromady 8 giga dat - po zpracování v pinacle nabyde na 13giga. Můžete mi poradit aby obraz nebyl rozmazaný do jakého formátu mám ukládat? Co mi dovolí Pinacle 15.Děkuji za rady

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

malirr
hodnocení

0x

Pokud bitrate vide vzroste, 13/8krát, tak je to napalici, používáš ještě větší plýtvání než defaultní kodeky kamery. bohužel nepíšeš nic o použitém bitrate , kodeku videa a zvuku originálu a uloženého. Ono taky záleží kolik času chceš kodování obětovat, pro nějaké mezipoužití dává smysl rychlý kodek, který ale moc nezkomprimuje, ale pro archiv či upload kde je čas , se může zvolit nějaký účinný ale pomalý.

Rozmazaný jakým způsobem, můžeš dát posobě 2 následující snímky? POkud jde o motion blur, jde o lamerské nastavení, motion blur vypnout

davidnemec
hodnocení

Dobrý večer

Jsem naprostý laik dal jsem do přílohy 2 obrázky kodeků co používá kamera a na co převádím v pinacle.

Do jakého formátu ukládat videa
Do jakého formátu ukládat videa #2
rmmil

Není tam vidět bitrate, což je klíčová vlastnost videa.

A nechápu proč to ukládáš pod jiným framerate. Je to zdroj problémů,.

davidnemec
hodnocení

tady je asi problém že z kamery to ukládá 25/sec a pinacle 29/sec.

horak*

Píšete Pinnacle ukládá 29 f/s. tzn. máte nastaven systém NTSC. Zvolte tedy PAL (25 f/s).
I když tedy z těch obrázků se mi to zdá naopak (podle těch zvuk. proudů). Každopádně přehodit NTSC/PAL

horak*

oprava : zvuk. proud má být titulk. proud

rmill

Názvosloví PAL NTSC hodit do koše, to jsou 30 let staré věci...

horak*

Tohle názvosloví je zažité a používané i dnes, i když se systémy původního rozdílného analogového barevného kódování dnešní digitální nemá nic spoléčného.
Příklady : Nejnovější verze Cyberlink PowerDirectoru nebo nastavení foto Sony DCX-RX100 M6
Pro uživatele jde již jen jako rozdíl ve framerate (30 resp.29,97) vs 25.

Do jakého formátu ukládat videa #3
horak*

tady ta kamera

Do jakého formátu ukládat videa #4

joudic*
hodnocení

0x
za prve nastavte kameru na NTSC (USA), tzn. 30fps at neprichazite o snimky, a tim i plynulost pri rychlem zaberu (musite ale myslet na to, ze umele osvetleni v zaberu bude na videu blikat kvuli frekvenci el. site, takze indoor ples video by blikalo jak vanocni stromek, to musite tocit v nasem standardu PAL)
Video exportujte jako mp4 container, h.264 se stejnym fps jako zdroj a nastavte treba 60mbit, ale na 1080p staci min, gopro nataci 4K 60mbit/s

davidnemec
hodnocení

Výstup z kamery bohužel na kameře není možnost vybrat PAl/ NTSC
Do jakého formátu ukládat videa #5

jofa*
hodnocení

0x

Na kameře nastavte záznam AVCHD- 50p-28M. V editoru Pinaccl- Export - Nastavení. MPEG-4- 1080p. Lepší kvalitu neuděláte. Obraz bude jak břitva. Exportujte do souboru. Předpoklad pro práci s videem solidní pc.

davidnemec
hodnocení

v kameře jsou tyto režimy, nahrávání : 1080/50i - formát PH; Ha; HG; HE nebo 1080/50p - 1080/50p

používám HG a je dostačující pěkná kvalita tady problém nevidím.

Spíš mě není jasný v pinacle to rendrování. Přišel jsem na to že Pinacle při otvírání nového projektu jsem měl nastaveno 30 snímku ted jsem to změnil jsem na 25sec a je to lepší. Stejně ale dochází mírnému rozvostření protože nevím do jakého formátu nastavit to rendrování aby kvalita byla totožná. Proto jsem chtěl poradit jaký formát mám zvolit aby kvylita z kamery byla totožná s výstupem z Pinacle. Provedl jsem pokus a opět mi Pinacl udělal dvakrát tak velký soubor než je výstup z kamery. Děkuji za rady

Do jakého formátu ukládat videa #6

joudic*
tak jestli nebude pomalu lepsi si vybrat lepsi soft, ja pouzivam Vegas, ktery zvlada i prehrat a strihat 4K60p 135mbit, kdyz se moc nesaha na efekty, nebo Davinci Resolve je uplne zdarma (az do uhd rozliseni) profi nastroj

jofa*
hodnocení

0x

Nevím co s tím můžete mít za problémy, vždyť to jde jak pomásle. Na kameře nastavte AVCHD, 50 snímků/sec, bitrate 24 nebo vyšší co tam máte a točím. V pinnaclu dle obrázků. Mám video jak břitva.

doplněno 10.04.20 11:48:

Nastavím na kameře parametry, natočím sekvence. natočeneé soubory stáhnu do pc, otevřu editor Pinnacle studio, zadám import vybraných souborů, vybrané soubory dám na videostopu(y), upravím co kde ptřebuji, včetně efektů, titulků atd. Když je vše hotovo dám export ,uložení a OK. Obraz bude v uloženém souboru stejně kvalitní jako natočený na kameru.

Do jakého formátu ukládat videa #7
Do jakého formátu ukládat videa #8

davidnemec
hodnocení

No jo jenže v pinacle 15 dám vytvořit soubor a mám na výběr z několika z mnoha koncovek mpeg2 avi avchd, m2ts atd... a ruzné předvolby. je jich fakt dost. Nemohu se trefit do stejného výstupu jako má kamera?

Do jakého formátu ukládat videa #9
joudic*
protoze ten program pamatuje jeste Havla :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]