Zdravím, už několik dní si lámu hlavu. Televizi máme asi 7 let (čti starou jak Jeruzalém). Značka JVC. Z ničeho nic se po nějaké době sám od sebe vypne zvuk. Televizi musím vypnout a zapnout. Zvuk hraje asi 3 sekundy. Takto televizi vypínam a zapínám třeba 8x dokud to nejde. Zhruba po 1,5h se zvuk opět sám vypne. Má otázka zní: odchází nám televize nebo nám něco rozštelovala 10 měsíční dcera ovladačem? Nemá někdo zkušenost? Děkuji za každou odpověď.
Máme podobně mladou TV Samsung, která začala vypínat zvuk zcela nepravidelně po po připojení set top boxu na podzim. Stačí přepnout na jiný kanál a zpět a zvuk jde 1 až 10 dnů dál. Dřív to dělalo i 2x za večer. Vidím souvislost s přelaďováním vysílačů/přechodem na dbtv2..?
Se stejným problémem se setkávám i u naší televize Finlux, po zapojení settopboxu značky Strong . Přesně to samé se nám děje také, jak je výše popsáno.Nejspíš by se k tomuto problému měl vyjádřit nějaký odborník poskytující televizní signál.,Moc se budu těšit na odpověď. V.
V návaznosti na rádce knick: Jestli si můžeš zapůjčit Set-top box a vyzkoušet jiný "zdroj televizního signálu" a vyzkoušet tím i zároveň "zvuk" televizoru. Pokud to bude se zvukem stále stejné, je chyba v televizi. Sedm let je při každodenním hraní už docela slušná výdrž. Mám tři roky LG a občas nenaběhne zvuk a také musím přepnout na jiný program a zpět, aby se to znovu "načetlo"-poté OK. Děje se tak šestkrát denně. Ze všeho mi vychází malá "paměť" pro zvuk nebo omezená rychlost elektroniky v obvodech zvuku.
knick
Ano, může být vadná tv, ale problém nastal až po připojení set top boxu zn. Strong. Taky se občas ztrácel obraz. Teď už to zdaleka tolik nedělá, tak to neřeším. Uvidím, co přinese ukončení starého vysílání.
olinl
knick: Mám špatnou zkušenost se S-TB značky STRONG 8211. Programově za mě katastrofa, jako když se na tom přístroji teprve někdo z prvního ročníku IT učil vytvářet software a ani po aktualizaci žádný zázrak. Raději jsem zakoupil pro příbuzné novou TV Sony.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.