Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dostal jsem starší (domácí) videotelefon CM-06DRG. Nevypadá špatně v podstatě vše funguje až na otevírání el. vrátného. Po zmáčknutí tlačítka se na výstupu neobjeví žádné napětí. Nevím zda je napětí pro el. vrátného brané rovnou z telefonu, nebo musí mít externí zdroj. Bohužel nemám k dispozici schema a ani na netu jsem ho neobjevil. Poradí mi někdo? Díky. Tom
studylibpl.com/... Snad půjde odkaz otevřít.
Ten dveřní zámek (bzučák) musíš napájet nejlépe zdrojem se střídavým napětím, ale není podmínkou (měl by napěťově stačit zdroj pro celý set videotelefonu, pokud se použije dveřní zámek na ~12V) a obvod toho zámku by mělo uzavírat/spojit relé nebo polovodič ve venkovním videotelefonu/videovrátném-tedy jeden vodič od napáječe pro zámek musíš přerušit a připojit na svorky lock+ a lock- a "poslat"dál do dveřního zámku-tedy přesněji na šroubky cívky. Pokud trochu rozumíš elektrice, tak už budeš vědět..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.