Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CM-06DRG návod/zapojení

Od: kvak® odpovědí: 2 změna:

Zdravím, dostal jsem starší (domácí) videotelefon CM-06DRG. Nevypadá špatně v podstatě vše funguje až na otevírání el. vrátného. Po zmáčknutí tlačítka se na výstupu neobjeví žádné napětí. Nevím zda je napětí pro el. vrátného brané rovnou z telefonu, nebo musí mít externí zdroj. Bohužel nemám k dispozici schema a ani na netu jsem ho neobjevil. Poradí mi někdo? Díky. Tom

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

studylibpl.com/... Snad půjde odkaz otevřít.

doplněno 09.04.20 00:23:

Ten dveřní zámek (bzučák) musíš napájet nejlépe zdrojem se střídavým napětím, ale není podmínkou (měl by napěťově stačit zdroj pro celý set videotelefonu, pokud se použije dveřní zámek na ~12V) a obvod toho zámku by mělo uzavírat/spojit relé nebo polovodič ve venkovním videotelefonu/videovrátném-tedy jeden vodič od napáječe pro zámek musíš přerušit a připojit na svorky lock+ a lock- a "poslat"dál do dveřního zámku-tedy přesněji na šroubky cívky. Pokud trochu rozumíš elektrice, tak už budeš vědět..

hodnocení

Díky, vyzkouším a dám vědět hned jak se k tomu dostanu. T.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]