Nejste přihlášen/a.
Ta pružinka je z festovnějšího materiálu,než ten plech. Viděl jsem,jak se protrhla přes buben. Můžete dát fotku toho "pantu"? Asi prostředku,tam by ta pružina měla být.
Aha,já to tam mám jinak,než gumídek -
Je víc typů.
AWT mají jen zkrutný drát přes celá dvířka.
Ať nám tazatelka poví, co to je za pračku Whirpool a detailněji vyfotí pant dvířek.
Zkuste pohledat zde:
Napište výrobce a typ.
Dodejte více fotek dvířek. Jinak nelze radit víc. Leda že bych přišel to opravit sám
Fotka nic neříkající...
Dvířka mají u pantu na rozích zkrutné pružinky. Buď přeskočili a nebo se ztratili ve vaně pračky nabo už jsou v odpadu či hadici nebo v prostoru čerpadla.
Pohledejte a ověřte.
Na Whirpoolce se mi to v životě nestalo a to už mám třetí .
Třeba tam máte jinou. Ty torzky se dají koupit normálně:
Já to svoje provedení pružinek zvládnu s pomocí plochého šroubováku založit sám.
U některých pantů je potřeba odvrtat nýty pantů a dvířka celá sundat a pak místo nýtů požít šroubky. Opravné sady s pružinkou je někdy obsahují. Viz můj odkaz.
Je více typů u whirpoolek a já nejsem opravář praček. Takže bez dodání více fotek vašich dvířek (spíše pantů) se nehnem dále a model pračky by taky pomohl, ať můžu vložit odkaz, který by dle mě tam pasoval s náhradním dílem.
Typ AWE dobrá. Poslední fotka připomíná dvířka mojí. Možná by to šlo potunit novějším typem pružiny, protže v pantu na ni máte žlábeček i díru.
Použitelnější fotka by nebyla, jako mám já (nemám nic moc telefon, ale svítím si tam baterkou). Fotka po tmě je nepoužitelná.
V této poloze se pružinky dají měnit, ale je to chirurgie a trpělivost.
Lépe dělat na bubnu venku z vany nebo odvrtat nýty a sundat celá dvířka ven.
Ty torzky tam budou pasovat taky. Ale to už je na roznýtování. Je jedna pro jedny dvířka. Vede po celé délce dvířek. Na jedné straně drží za očko ve spáře a na druhé straně ta hokejka jde pod pant mezi nýty (to je onen zádrhel při montáži.
Chlapa to asi chtít bude. To už pro laika moc nebude bez nářadí...
Takto jsem pochopil opravnou sadu já. Místo dvou pidipružinek použít velkou torzní jednu an dvířka aosadit dle nákresu, jak jsem to pochopil. Tedy zezačátku odvrtat i nýty a podsunout hokejku drátu torzky a je hotovo.
Otázkou je, zda to půjde bez demontáže bubnu.
Ale asi jo. Když se vymontují snadno ložiska a buben se položí o 10mm níž ke dnu, tak to půjde.
A jak je stará ta Vaše? Už skáče? Ložiska v háji?
Ony se ty AWE a AWT velice dobře opravují. Na ložiska, spirálu, řemen, motor, čerpadlo.
Whirpool horní plnění jsou největší držáky mezi pračkama.
Cenu netuším, ale pokud to zvládne jen tak zezhora (zhodí všechny nýty), tak já bych si vzal max 1000kč. Opravář možná víc či méně (dle cestovného a jak se mu bude chtít). Neopravuji pračky, takže netuším kolik.
To asi trhají ty dvířka.
Z druhé ruky pračku? No proč ne. Další se pokazí ložiska. Začnou být hlučná a pračka začne více skákat.
Mě na té jedné odešla elektronika, tak šla na díly pro tu, kterou mám teď. Kupodivu pasuje hodně věcí, proto jsem jí chtěl, akorát má displej a více programů.
Teď jsem po 5 letech měnil ložiska. Paráda. Cena 300kč za jednu sadu (jsou potřeba dvě na každou stranu bubnu). A nemusela se ani moc rozebírat. U jiných praček musí celý vnitřek bubnu ven z vany a to jsou pračky pro zlost.
Proto se vyplatí (tedy mě) tyhle s horním plněním a whirpoolky, které se dobře opravují. Cena začíná kolem 8000, ale to jsem ochoten dát.
Z druhé ruky za 2000 max.
bud svepomoci opravit nebo koupit bazarovku (a tuhle prodat, spekulantu jsou stovky a on si to uz nekdo opravi a streli dal o litr drazsi), mam skoro stejnou jako vy a stala me 1000 a uz pere od 2012. Jinak pracka ma oka, takze prat muzete dal, svazte dvirka pokazde 1mm silonem nebo tkanickou od bot, ale samozrejme konce tkanicek tam nemuzou volne plandat pri otaceni bubnu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.