Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka s horním plněním - potíž s dvířky od b

Od: kari odpovědí: 28 změna:
Dobrý den všem. Mohl by mi někdo poradit. Mám vrchem plněnou pračku whirpoolku a nedávno mi z ničeho nic jedny ty dvířka povolily - tak,ze se tam asi při praní (nevím) utrhlo pružení v tom pantu - zkrátka když jdete prát tak do sebe pružici dvířka zaklapnete ale mi to jedno dviřko padá. Muze někdo poradit,da se s tím něco udělat svépomocí a jak velký problém to je? Zda se mě to blbost kupovat novou pracku kvůli prasklé pružince nebo drátku nebo jak se tomu v tom dviřku říká:) je to naléhavé,v této době je obzvláště nutno prát. Prosim pouze rady a užitečné diskuze děkuji :) ps to foto co vkládám tak to dviřko jak jej držím neperuje prostě padá:((((
Pračka s horním plněním - potíž s dvířky od b

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

0x

Ta pružinka je z festovnějšího materiálu,než ten plech. Viděl jsem,jak se protrhla přes buben. Můžete dát fotku toho "pantu"? Asi prostředku,tam by ta pružina měla být.

doplněno 07.04.20 18:32:

Aha,já to tam mám jinak,než gumídek -

Pračka s horním plněním - potíž s dvířky od b #2
kari
hodnocení

Jakého pantu fotku prosim máte na mysli? Uz jsem si všimla že na obou okrajích dvířek mají být takové dráty/tyčinky - na kterých jsou navlečené ty pružiny,pruziny se mi ztratily,a ty obě tyčinky / drátky se v tom ohybu k tomu všemu zlomily,posilam foto te tyčinky. Navíc zkoušela jsem tam tu tyčinku nejak dat,nejde to tam ani vsadit natož ohnout - to absolutně nezvladam,chce to dílů a asi nějaké nářadí - asi typuji odmontovat to dviřko a pak tam tu tyčinku i s pružinkou vložit.
Pračka s horním plněním - potíž s dvířky od b #3

Je víc typů.

AWT mají jen zkrutný drát přes celá dvířka.

Ať nám tazatelka poví, co to je za pračku Whirpool a detailněji vyfotí pant dvířek.

Zkuste pohledat zde:

Napište výrobce a typ.

Dodejte více fotek dvířek. Jinak nelze radit víc. Leda že bych přišel to opravit sám :)

elektra-dvorak.cz/...

kari
hodnocení

Kolik taková oprava asi stojí a je tady někdo z prahy 11?:) Pračku hodim na chodbu před dveře at se není třeba obávat případného vzájemného covidu:)

hodnocení

0x

Fotka nic neříkající...

Dvířka mají u pantu na rozích zkrutné pružinky. Buď přeskočili a nebo se ztratili ve vaně pračky nabo už jsou v odpadu či hadici nebo v prostoru čerpadla.

Pohledejte a ověřte.

Na Whirpoolce se mi to v životě nestalo a to už mám třetí ;).

doplněno 07.04.20 18:26:

Třeba tam máte jinou. Ty torzky se dají koupit normálně:

google.com/...

Pračka s horním plněním - potíž s dvířky od b #4
kari
hodnocení

No ty pružinky tam už nejsou,nechtíc se vyhodily. Poradi tedy někdo co s tím prosim?

Vždyť to píšu do odkazu. Kupte je. Co jiného.

Nebo novou pračku *smich*.

kari
hodnocení

Tak chytrá jsem taky koupit novou pračku:) heledte ale tak mi řekněte jak mám tedy nasadit Teda tu tyčinku s tou pružinkou do toho žlabu? Předpokládám že je potřeba oddělat ty dvířka od toho bubnu oddělat abych to tam mohla veinstalovat a pak ty dvířka zaklapnout. Zvládne to doma amatér nebo je k tomu potřeba 1. Spec.naradi a nebo 2) primo technika čili opraváře?

Já to svoje provedení pružinek zvládnu s pomocí plochého šroubováku založit sám.

U některých pantů je potřeba odvrtat nýty pantů a dvířka celá sundat a pak místo nýtů požít šroubky. Opravné sady s pružinkou je někdy obsahují. Viz můj odkaz.

Je více typů u whirpoolek a já nejsem opravář praček. Takže bez dodání více fotek vašich dvířek (spíše pantů) se nehnem dále a model pračky by taky pomohl, ať můžu vložit odkaz, který by dle mě tam pasoval s náhradním dílem.

kari
hodnocení

Tady posilam fota: 1) typ pračky 2) první pokazeny pant 3) třetí fotka je druhý pokazeny pant a poslední fotka ta s tím prstem:) je pant právě u těch druhých dvířek které jsou v pořádku,pruží a tak to má asi vypadat že když chce člověk vyprat:)) pardon tu 4 fotku ty dvířka v pořádku posilam v následujícím komentáři.
Pračka s horním plněním - potíž s dvířky od b #5
Pračka s horním plněním - potíž s dvířky od b #6
Pračka s horním plněním - potíž s dvířky od b #7

Typ AWE dobrá. Poslední fotka připomíná dvířka mojí. Možná by to šlo potunit novějším typem pružiny, protže v pantu na ni máte žlábeček i díru.

Použitelnější fotka by nebyla, jako mám já (nemám nic moc telefon, ale svítím si tam baterkou). Fotka po tmě je nepoužitelná.

Pračka s horním plněním - potíž s dvířky od b #8
Pračka s horním plněním - potíž s dvířky od b #9
kari
hodnocení

Fotím o závod:) svitim na to tak je to lepší?
Pračka s horním plněním - potíž s dvířky od b #10

Supr. Já taky jako o závod :).

Takže máme stejný.

Poptejte se zde. Určitě najdou Vaši pružinku a zašlou:

servis-whirlpool.cz/...

kari
hodnocení

Tady čtvrtá fotka s dvířky právě téma co jsou v pořádku.
Pračka s horním plněním - potíž s dvířky od b #11

Takže máte stejný buben jako já na fotkách?

kari
hodnocení

Přijde mi to stejné ano. Tak co říkáte na tu posvicenou fotku?

V této poloze se pružinky dají měnit, ale je to chirurgie a trpělivost.

Lépe dělat na bubnu venku z vany nebo odvrtat nýty a sundat celá dvířka ven.

Pračka s horním plněním - potíž s dvířky od b #12

Zde se poptejte na náhradní díl:

servis-whirlpool.cz/...

karii
hodnocení

Super rada ale s tou chirurgii to Zkouším už tyden a je to prace spíš pro chlapa jak tak vidím. No,kdyz nekoho na to Zavolám (asi kdo se prackama zabývá nebo hod.manzela tak taková výměna - nebude stát jako nová pračka?

Ty torzky tam budou pasovat taky. Ale to už je na roznýtování. Je jedna pro jedny dvířka. Vede po celé délce dvířek. Na jedné straně drží za očko ve spáře a na druhé straně ta hokejka jde pod pant mezi nýty (to je onen zádrhel při montáži.

Chlapa to asi chtít bude. To už pro laika moc nebude bez nářadí...

google.com/...

hodnocení

0x

Takto jsem pochopil opravnou sadu já. Místo dvou pidipružinek použít velkou torzní jednu an dvířka aosadit dle nákresu, jak jsem to pochopil. Tedy zezačátku odvrtat i nýty a podsunout hokejku drátu torzky a je hotovo.

Otázkou je, zda to půjde bez demontáže bubnu.

Ale asi jo. Když se vymontují snadno ložiska a buben se položí o 10mm níž ke dnu, tak to půjde.

Pračka s horním plněním - potíž s dvířky od b #13
kari
hodnocení

Ježíši to je na opraváře. Kolik tak odhadem myslíte že to může vyjít? Jestli už nebude lepší shanet se po nějaké pračce z druhe ruky.

A jak je stará ta Vaše? Už skáče? Ložiska v háji?

Ony se ty AWE a AWT velice dobře opravují. Na ložiska, spirálu, řemen, motor, čerpadlo.

Whirpool horní plnění jsou největší držáky mezi pračkama.

Cenu netuším, ale pokud to zvládne jen tak zezhora (zhodí všechny nýty), tak já bych si vzal max 1000kč. Opravář možná víc či méně (dle cestovného a jak se mu bude chtít). Neopravuji pračky, takže netuším kolik.

kari
hodnocení

Jak je stará Netuším (koupila jsem ji z druhé ruky od nějakých Ukrajinců z jakesiho bazaru,ale první přání byly horory - plno kamení,pachla plísní , co já se jí nacistila,desinfikovala. Hold jsem netušila kdo mi pračku veze,prvne to byli jakože češi. Ale přišlo mi že je jak z nějakého zkoupeni z nějakého vyprodeje po povodních. Porezle místa jsou premalovane bílou barvou...udivuje mě že se to po roce praní takto urvalo. Co se urve příště...? A v bubnu mi trhá občas oblečení jedná dirka co tam je taková rozšklebena...jinak prala ok,co teď nadelam no...

To asi trhají ty dvířka.

Z druhé ruky pračku? No proč ne. Další se pokazí ložiska. Začnou být hlučná a pračka začne více skákat.

Mě na té jedné odešla elektronika, tak šla na díly pro tu, kterou mám teď. Kupodivu pasuje hodně věcí, proto jsem jí chtěl, akorát má displej a více programů.

Teď jsem po 5 letech měnil ložiska. Paráda. Cena 300kč za jednu sadu (jsou potřeba dvě na každou stranu bubnu). A nemusela se ani moc rozebírat. U jiných praček musí celý vnitřek bubnu ven z vany a to jsou pračky pro zlost.

Proto se vyplatí (tedy mě) tyhle s horním plněním a whirpoolky, které se dobře opravují. Cena začíná kolem 8000, ale to jsem ochoten dát.

Z druhé ruky za 2000 max.

tomas11*
hodnocení

0x

bydlíte v Praze ---poptejte se zde kovosluzba-praha.cz/...

joudic*
hodnocení

0x

bud svepomoci opravit nebo koupit bazarovku (a tuhle prodat, spekulantu jsou stovky a on si to uz nekdo opravi a streli dal o litr drazsi), mam skoro stejnou jako vy a stala me 1000 a uz pere od 2012. Jinak pracka ma oka, takze prat muzete dal, svazte dvirka pokazde 1mm silonem nebo tkanickou od bot, ale samozrejme konce tkanicek tam nemuzou volne plandat pri otaceni bubnu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]