Nejste přihlášen/a.
chtěla by se zeptat.. mám iphone 6 a nafoukla se mi u něj baterie a tím se ochlípnul displey od zadní strany což zapříčinilo vady na displey a nasledné selhani celeho telefonu,nefunguje. myslíte že mám právo na reklamaci? mněla jsem vymněnenou baterii ktera je v zaruce a tím že se nafoukla mi zničila mobil
"Mněla jsem vymněněnou baterii" znamená kromě jazykového oříšku konkrétně co? Že ta baterie byla nějaký shit z tržnice?
Reklamace baterie určitě, s tím telefonem/displejem to bude mortirium. Záleží kde se baterie koupila/jak velká firma ty baterie prodává. U neoriginální baterie se budou hodně cukat, když budou mít opravit i telefon..
Pokud máte záruční list od výměny baterie a baterii osadila opravářská firma (servis) sama, jako jí dodaný ND, určitě zkuste reklamovat. Pokud použitý typ baterie způsobil poškození mobilu, měla by se, i na toto poškození záruka vztahovat. Pokud by byly s reklamací problémy a firma se "cukala", možno pak řešit buďto soudně (což je složitější a nákladné), nebo se zkuste obrátit se stížností na ČOI.
Bohumile, teoreticky by to tak mělo být a záruka by se měla vztahovat na opravu, ale tam je to tuším jen půl roku. Pokud si tazatelka koupila baterii a sama nainstalovala nebo nechala nainstalovat home made, tak to asi bude v háji, přesto že má na ní papír... Tam bude najaký fígl o odborné instalaci, u těch dnešních nerozebíratelných krámů.
Ještě dodatek. Můžete být ráda, že došlo pouze k nafouknutí a zničení jenom mobilu. Vzpomněl jsem si, že bylo, v ne moc dávné minulosti, řešeno výrobcem (a mám dojem že šlo zrovna o ty iPhony), že baterie dokonce explodovaly a dokázaly nadělat více škody, než pouhé zničení mobilu. V současné době snad již tento problém nenexistuje, ale Váš případ mi to připomněl.
A ještě zpět k Vašemu dotazu. Je rovněž důležité, aby jste při reklamaci uvedla, že bylo použito původní originální nabíječky pro iPhony, ne žádné náhradní. V tom případě by se mohl servis i o toto opřít při odmítnutí reklamace. A jak již někdo psal, pokud jde o autorizovaný servis iPhone, tam by jste mohla uspět. Pokud půjde o neautorizovaný, zde to bude podstatně složitější. Osobně bych to sice zkusil, ale pokud by byl problém, řešil bych to spíše koupí nového mobilu, třeba Xiaomi Redmi Note 7/8, v ceně kolem 5 tisíc, nebo, pokud vám jde stále ještě o ten Apple, pak třeba, za dobrou cenu, zde:
děkuju moc za odpovědi vůbec jsem nečekala že by se někdo takhle rozepsal .. jinou než originální nabíječku bych ani nepoužíla děla to celkem paseku mám zkušenost že nabíji špatně a ryvhle se rozbijí akorát ted je problém že je zavřené celé obchodní centrum ve kterém se servis nachází doufám že k vůli toho nebudou problémy moc si cením všech odpovedi
I kdyby to nabíjela týden, tak dobrá baterie, v dobrém mobilu a s dobrou a vhodnou nabíječkou toto nesmí udělat! Jejich HW a SW, při maximálním nabití baterie, musí nabíjení bezpečně vypnout.
No a byla ta baterie měněná v servisním středisku iPhone, nebo nějakém univerzálním servisu? V druhém případě se asi budou hodně cukat vám něco nahrazovat. Budou se vymlouvat na možnost, že telefon chybně nabíjel a podobně a pak by vám nezbylo, než si zaplatit soudního znalce s nejistým výsledem. V tom prvním případě by to takový problém být nemusel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.