Nejste přihlášen/a.
Vím, že to musím vyřešit stejně sám, přesto mě zajímají názory názory těch, co toto už řešili (a vyřešili):
můj LG televizor z r. 2008 má SD , nikoli HD obraz... a DVBT-2 už vůbec ne... a já bych rád sledoval přes Velikonoce nový kanál čt 3... Inu, jak prosté, vím... ale čemu dát přednost? set-top boxu? Jaké značky? Novému televizoru za cca 5 tis.? Současný 19palcový televizor stále v plné síle (od toho r. 2008) Díky za postřehy a tipy, kam jít a CO koupit :D
Dobrý den. Názory se budou asi lišit, ale já napíšu svůj. Řešil bych to novým televizorem. Sám jsem to měl jednoduché. Na mém Panasonicu odešel v říjnu tuner. Alespoň si myslím, že to tím bylo. Najednou se během sledování pořadu ztratil obraz na všech programech. Když jsem je chtěl znovu naladit, tak hledání proběhlo asi za 3 vteřiny a objevil se nápis nenalezen žádný kanál. Ale video hrálo normálně. Tak jsem druhý den koupil novou televizi. Mojí mámě jsem kupoval před třemi lety novou a než jí vysvětlovat, že musí mít dvoje DO a učit jí to, tak jsem taky koupil novou. Dal jsem jí TV k Vánocům a bylo. Věřím, že Váš TV hraje v pohodě i po 12 letech ale přesto, žádný mladík to není a každou chvíli se může něco poondit a budete muset koupit novou a STB Vám bude na nic. Tahle co mám já, už má červené tlačítko a s tím spojené přístupy do archívů. Má i svůj webový prohlížeč a předinstalovaných plno aplikací, včetně Youtube. Tohle mají televize i v cenové relaci, kterou uvádíte. Za mě tedy novou.
Souhlas s gamapolis-nová telka. Jeden dálkový ovladač, nějaké ty funkce Wi-Fi, internet, připojení k satelitu, kabelovce, pozemnímu vysílání, napájení v zásuvce 230V pouze jednoho spotřebiče- a to televize. Se set-top boxy jsou většinou problémy-s těmi levnými určitě (pro nevěřící stačí projít recenze s-tboxů na Heurece). Kupované jsou nejčastěji telky Sony, Samsung, LG a Philips. U Sony Bravia 32 palců je televizor Made in Japan a na dálkovém ovladači Made in China-no těžko říct, jak co dlouho vydrží.. Jinak minulý rok jsem zakoupil s-tb Strong 8211, dvakrát reklamoval a potřetí jsem vzal zpět peníze.
Mám 19palcový televizor, nejmenší se teď už dělají jen 22palcové... v jaké ceně, prosím, koupit? Nechci žádné archivy, červená tlačítka apod.
Osobně bych sáhl po Sony (Made in Japan), Samsungu či LG, případně Philips. Kvalita elektroniky se rok od roku mění, takže je těžké vybrat "nejlepší" . Mám třetím rokem k dispozici LG, uhlopříčka 82cm a jsou problémy s "načítáním zvuku" (začalo to po dvou letech a přechodem na dvbt2) a s nedostatečným podsvícením/jasem obrazu-člověk mžourá na drobná bílá písmenka/číslice v černém podkladu. V prodejně s elektronikou jsem se před rokem bavil s jedním zákazníkem ohledně jeho zkušeností s tv, ten odmítal LG a že zkusí Samsung. Jinak řešením je i zakoupit dražší stbox, pokud je na tvé televizi scart či HDMI vstup. Antenář mi asi před rokem či dvěma doporučoval stb od výrobce Zirkon a v cenové relaci od 1500,-Kč výše, údajně byly nejméně v té době poruchové (nejméně reklamací). Jde i obvolat dva-tři antenáře(firmy) co doporučí, případně pročíst recenze stboxů na www.heureka.cz.
Ve vašem případě bych také koupil novou televizi. Že nechcete archivy a červené tlačítko, to je jen na vás, zda si internet v televizi nastavíte. Ale je to dobrá věc. Dnes už je to součástí ve většině televizí. Značku vybírejte třeba podle recenzí na e-shopech, nebo odborných webech. Je to na pár let, tak vybírejte odpovědně, ať vás to pak nemrzí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.