Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem si nový mobil s operačním systémem Android.
Při prvním spuštění to po mě chtělo, ať tam zadám účet - emailovou adresu. Mám otázku, k čemu konkrétně tenhle účet slouží? Lze tam zadat e-mail od Gmailu nebo i odjinud? Zadáváte tam svou hlavní emailovou adresu nebo nějakou jednorázovou/vedlejší (pro omezení sledování)?
Ptám se proto, že nechci, aby mě telefon (Google) ve všem sledoval. Nechci být pořád někde přihlášený.
Jo, a dají se stahovat aplikace jen tak třeba z webového prohlížeče, nebo jde všechno jen přes Google Play Store (nebo jak se to jmenuje)?
Moc tomu nerozumím, na co potřebuji být pořád někde přihlášen, mám z toho telefonu (z Googlu) nepříjemný pocit. Prosím poučte mě, jak ten Android funguje?
Klidně si založ pod jiným e-mailem, nejsi přece nonstop na Wifině,aby tě sledovali; mám to tak, že i když se na tu Wifi připojím, jedu na prohlížeč Opera, ten neotravuje věčně odněkud vylézajícími reklamami od Googlu. A v nastavení Androidu si povypínej sledování různejch nepotřebnejch aplikací.
Zajímavé, díky.
A proč si necháš přeposílat důležité maily na Google účet, který používáš pro telefon? Vždyť si přece můžeš v appce na telefonu nastavit svůj obvyklý mail, a na stahování aplikací a sledování telefonu bys používal účet určený pro telefon..
A co jsi myslel tím "úplně separovaný gadget"? A ty teda přes telefon nemáš žádný přístup k penězům a vše děláš na notebooku/počítači? Ani nějaké malé platby?
V podstatě by mě zajímalo, zda vám nevadí, že jste pořád přihlášení. Takže je třeba řešením založit si nějaký vedlejší Google účet?
Není lepší být pod jedním účtem. Stejně nakonec budeš muset mít v mobilu přihlášený i druhý účet, když používáš Gmail. Pochopitelně i ten nový účet má Gmail. Pak náhodou koupíš aplikaci. Pod jakým účtem. Fotky se ukládají pod účtem. Koupíš nový mobil vše se přenese pokud použiješ stejný účet.
priklad1: Asi bych to teda separoval. Jeden Google účet pro mobil/sledování/kupování aplikací + jiný e-mailový účet nastavený v appce pro e-mail.
Asi to bude lepší separovat.
Nijak jsem to nezkoumal. Jen vím když si založím Google účet pro Obchod Play tak zároveň mám Gmail. A sledování snad když je zapnutá historie pohybu a GPS. A gmail vůbec nepoužívám. Pro mne je nepřehledný, maily zmatlané. do sebe odeslané i příchozí. Zlatý mail od Seznamu. Přes něj komunikuji pouze s autory apek. Nestačím mazat Spam. Hlavně pinterest
..
Zvyk je Železná košile. Prostě vidím po instalaci mobilu a pustím aplikaci Gmail jak to tam vypadá. Je možné, že přes www je to jinak. Co se týče klienta tak taky mne nezaujal. Na Seznamu mažu jenom nesmysly a jak často i za několik roků najdu, kde že jsem to koupil tu TV či něco jiného
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.