Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak snížit sací výkon vysavače?

Od: heterak® odpovědí: 14 změna:

Koupil jsem si nový vysavač.

Má však moc velký sací výkon.

Při vysávání koberce má moc velký tah až nadzvedává koberec. A to mám nastaven výkon na minimum. Regulátor je jak na těle vysavače,tak na rukojeti trubky se dá ještě výkon snížit "regulátorem podtlaku". V každém případě je tento vysavač na vysávání nepoužitelný.

Přemýšlel jsem jestli neexistuje nějak regulátor výkonu, který se dá zapojit do zásuvky? Existuje něco takového a bude to fungovat?

Vysavač mám viz odkaz. vysavace.heureka.cz/...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já jsem z recenzí pochopil, že problémem je spíše hubice nevhodná na koberce (přestože je k němu několik levných hubic), která příliš plastovým okrajem doléhá na konberec a tak se prostě přisaje. Pořiďte si jinou kvalitnější hubici, která dole jezdí po nerezových kluzácích.

Nebo prostě ve vhodném místě vyvrtejte další přisávací otvor. Také by mohla jít stávajcí trubice rozebrat a vnitřek vypodložit vypodložit tak, aby více vyčuhoval a přisávalo se více vzduchu okraji.

Přádavný regulátor k motoru nemá smysl, teoreticky můžete i motot poškodit, musí se chladit průtokem vzduchu.

hodnocení

1x

Tak si zkontroluj jestli ve vysavači máš nainstalovaný sáček.

Určitě nejsi první uživatel tohoto vysavače, takže hledej chybu u sebe. Kdyby byl vysavač nepoužitelný, tak ho výrobce nebude prodávat.

Pokud má vysavač elektronický regulátor, tak na minimální nastavení se zmenší otáčky a tím se zmenš i výkon vysavače.

Nějaký přídavný regulátor určitě nepoužívej, protože nevíš, co to s motorem vysavače udělá.

tomas11*
hodnocení

1x

A já vám to nevěřím - starý vysavač eta trinno2000W -sací výkon 340W - nadzvedne i těžké koberce , ale pokud snížím otačky el. regulací tak běží opravdu pomalu - výkon třetinový a k tomu otevřená trubice tak to tedy nepřizvedne ani lehkou předložku.

Takže za mne - nějak nefachčí asi ta regulace.

111®
hodnocení

0x

no to se sice dá použít ale bude se hřát motor

hodnocení

0x
To přece není možný, že by to mělo tak velkej výkon, vždyť všichni všude říkali, že ta zlá EU zakázala vysavače s velkým příkonem a že ty pod 1 kW jsou děsně slabé...
(ironie, kdyby někdo nepochopil).
Pokud je i přes regulaci na trubce výkon moc vysoký, tak je to zvláštní. Taky mám nový vysavač a na koberce mám regulátor na půlku. Regulaci výkonu motoru nemá.
Snad mu jedině ještě pomoct přisáváním vzduchu jinde.
A nemáte vytažené štětiny na hladké podlahy, že ne? ;)

hodnocení

0x

Starší vysavače (bez elektronické regulace) měli na hadici uzavíratelný přisávací otvor. Jeho otevřením se výsledný podtlak na hubici výrazně snížil. Snad by se něco takového dalo amatérsky udělat.

hop®

To tam je, stačí si přečíst dotaz...

hodnocení

0x

Z popisu

...omyvatelný EPA filtr, který je umístěný na výstupu, a který zachytí i ty nejmenší prachové částice. Předmotorový pěnový filtr zachytí veškeré nečistoty a prach.

A k tomu sáček... i s těmi filtry... a tak strašně saje? Jaký vysavač jste měl dosud? Že je to takový obrovský rozdíl...nový až "nepoužitelný" pro vysávání...klidně ho s vámi vyměním, máme od AEG a barva je stejná, teleskopické trubice, výkon 1300W a saje jak 350W...kus za kus...

slon
hodnocení

0x

V tomto případě bych snížíl sací výkon přilepením koberce oboustrannou lepící páskou.

hodnocení

Tak po včerejším vystřízlivění z nového vysavače mám nové poznatky.

Po nastavení sání vysavače na minimun a otevření regulátoru podtlaku je sice pořád velká síla sání,ale už sem si na to tak nějak zvykl a je potřeba zkrátka mít trubici vysavače pod správným úhlem a je hold potřeba vynaložit větší sílu při vysávání.

Nicméně sem si všimnul že po pár vteřinách vysávání i při nejnižším výkonu vysává z koberce vysavač i takový bílý poprašek který drží "kořeny" chlupů od koberce (nevím jak to popsat lépe) viz obr.

Na jednom z obrázku je vzorek koberce(to sem vystřihnul) a vedle poprašek z koberce.

Na druhém obrázku je nástavec na kterém je poprašek z koberce. Tak snad se časem vysavač unavený a zanese a jeho výkon sání bude postupně klesat :)

Jak snížit sací výkon vysavače?
Jak snížit sací výkon vysavače? #2

111®
hodnocení

0x

no mně to připadá, že koberec byl něčím čištěn a zůstal tam suchý saponát, nebo čistící prášek

hodnocení

Určitě nebyl ničím čistěn.

Spíš nebyl nikdy takto pořádně vysát. Uvidíme po pár vysátí jestli se to bude pořád tvořit nebo jestli se spíš ten koberec dříve nerozpadne :)

Napadá mně, že to možná způsobuje stáří...nebo problém při výrobě...jak dlouho je ten koberec v provozu?

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]