Uz jsem to zde řešil ,v otazce výběr rele bohužel se musim k tomu opět vratit.Pokud je zařízení pod proudem dochází k postupnému rozsvicovani jiz vypnutych diod stylem ze pomalu nabira na intenzitě jasu.Vyměnil jsem na zkoušku rezistor za silnější a bez efektu.Provoz na 12v baterii LR23a je neekonomicky byt se zdal účinný,(vzhledem k nízké životnosti jsem nestihl vysledovat zda se problém projevuje.Zahada č 2.odpojil jsem teploměr ,vytvořil jsem zvlášť privod k druhému zdroji a problem nastal znovu,to fakt nechápu? Může k tomu všemu dochazet proto ze jsem použil jako vodice scart kabel?vim ze to neni 2x košer ale neměl jsem na výběr ,byl to jediny me cenove dostupny vicezilovy kabel.2x10m.Ted me napadlo ,co kdyz tam pridam uzemnění?třeba to chytnu na nulak?
uzemění se nechytá na Nulák ale na zem=zelenožlutý! je-li stíněný zkusil bych to, ono 2x10m je na indukci síla. Čím je to napájeno jaký je tam zdroj? Pokud s trafem dalo by se uvažovat o zapojení kondíku 15k na vysup sekundárního vinutí. Pokud je to spínaný zdroj tak s tím mnoho neuděláš -asi. ale zablokovat napájení 100k kondíkem nic nepokazí.
Pardon,myslel jsem na zem(zeleno-žluty) ale napsal neco jineho.Bavime se tady o elektro magneticke indukci?(nejsem profik ani z oboru) Původní zdroj bylo trafo 12v1a = katastrofa,pote 12v100mA=krátkodobe ok potom opet problem.Zem pripojit na + nebo -? S tim zapojenim na sekundárním vinuti,no nevim,asi podle obrázku bych to zvladnul. Aktuálne mam doma jen odrusovac blikani,viz.foto ale to je asi ted k ničemu?! Jen pro představu jsem udělal foto za tmy jak to prosvita-bez zdroje! a to je zapnuty jen teploměr ve vlastním okruhu!
Mohl by jste mi to zakreslit do meho schéma?ten kondik na všechny diody?seriove? Pokud je cely okruh bez proudu může v tech 2x10m zustavat indukce? Pokus 1:Dal jsem kondik na problémovou diodu a nic. Pokus 2:kondik hned za vyvodem z trafa=ted mi dochází ze to byla asi kravina
V otázce Výběr relé to skončilo na zkoušce napájení z baterie; už v té době mně napadlo, jak je vodivá ta hlídaná voda... Kdyby totiž byla vodivá do toho stavu, že se obvod uzavře mimo plovák (přes nedostatečně izolované přívody plováku), diody mohou prosvítat...U DC napájení nebývá problém s indukcí v kabelu, jedině, že by šel souběžně v delší délce s kabely 230V AC; a to u vás asi není. LED signálky jsme používali v hojném počtu a jediný problém občas nastal u AC napájení, kdy se do vodičů indukovalo poměrně velké napětí. LED signálky prosvítaly jen v tom případě, že objednávající "zapomněl", že chce signálky s potlačeným napětím do 120V (dělají se s potlačeným napětím do 60V, do 90V, a běžné pouze do 30V AC). Po montáží "správných"problém zmizel..Máte spoje přívodu na plovák izolovány smršťovací bužírkou s lepidlem? Aby se na holé vodiče nedostala voda...Případně, pokud máte "nad vodou"svorkovnici, zkuste rozpojit obvod s diodou, která nemá svítit a přesto prosvítá; a dejte výsledek...možná to nebude příčina prosvítání, ale je třeba zkusit všechno. A případně k napájecímu zdroji, co tak 12V aku baterie, starou z auta nebo nějakou menší...ten odebíraný proud je minimální...na vyzkoušení na delší dobu
Takže,probehla revize v nádrži.na svorkovnici byl skutečně jeden drat poškozeny (od prvni prosvítájici diody) takze jsem se rozhodl prekopat spoje a dat jim novou vizáž,je to beh na delší trat,jsem zavisly na dodávkach z číny.Ve spínačich problém nepředpokládám,Nejaky nápad na nove schéma?funkční schéma?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.