Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký septopboxs s videorekordérem?

Od: blesik® odpovědí: 21 změna:

Může mi někdo doporučit opravdu dobrý septopbox s videorekordérem? Pokud možno, aby šlo obojí ovládat jedním ovladačem, aby byl dobrý obraz i zvuk, rychlá volba kanálů, intuitivní ovládání, aby se nepřehříval ap. Existuje nějaký, na kterém je signální světýlko, že je zapnuté nahrávání? Jeden už mám, ale spokojena nejsem. Poraďte se kterým jste mimořádně spokojeni. Děkuji.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mark223
hodnocení

2x
Každý settop box je současně i "videorekordér"... Protoze každý má USB konektor do něj zapojíte USB disk a vysílaný proud video/audio vyehxtrahovaný z multiplexu jinak ale bez jakékoliv změny kvality uložíte jako *.ts soubor, který později snadno přehrajte buď samotným settop boxem nebo v přehrávači VLC
mark223
Z toho s úžasnou zřejmostí vyplývá, že kupovat k boxu ještě nějaký samostatný rekordér, který by kvalitu zbytečnou konverzí degradoval je nesmysl, když to jde tak snadno jen v settop boxu.

hodnocení

Ale já ten videorekordér dávno mám a docela drahý, přeskakuje reklamy a ovládání je rychlé, zatímco přes settopbox, který mám, je to bída.

@blesik - Uveď typ. Kdysi se vyráběly při přechod z analogu na DVB-T (měl jsem Sencor, nic moc, ale byl darován), ale v současnosti nejsou v nabídce běžných výrobců.

Zatím si nikdo nestěžeje, něco máš špatně nastaveno (nemíním vyhození reklam).

mark213

Ano, to že ho máš a že byl svého času drahý bohužel neznamená že dnes není naprosto zbytečný a zastaralý.

Uvědom si prostě že v době DVB-T je mnohem lepší a efektivnější ta data co jsou z multiplexu ve vyspělém formátu HEVC rovnou uložit na nějakou flashku beze změny do souboru ts. Je to rychlé, jednouché, snadno realizovatelné a levné, takže to umí i nejlevněší zařízení. Přitom tak získáš mnohem kvalitnější nahrávku než s tím tvým drahým rekordérem který náhrávku totálně zmrší tím že ji z hevc převádí do zastaralého mpeg2 ... přeskakování reklam při přehrávání ts souborů samozřejmě je možné taky.

Ten tvůj rekordér prostě nahrává nekvalitně, používá zastaralý a neefektivní cílový formát namísto HEVC a zbytečně video transkoduje (což znamená že ho podruhé kóduje pomocí ztrátové komprese, podruhé dochází k redukci kvality zdrojového videa) , v nejhorší variantě to může tahat i přes nějaký AD převodník a to je celé prostě totálně blbě. Vyhodil bych to.

mark213

kup set top box p/... a ujisti se po zakoupení že si bez problému poradí z přehráváním zaznamenaných souborů na usb disk včetně rychlého přeskakování (což velmi pravděpodobně zvládne úplně v pohodě) ... kdyby jen náhodou ne, kdykoliv můžeš do 14 dnů box vrátit, ale podle mne s tím dnes prodávané boxy nemají problém žádný, stačí použít šipky na ovladači vlevo a vpravo a už přeskakuje, dvojklepnutí nebo držení přeskakuje o delší úsek.

hodnocení

Typ Evolveo dual DVB T2H/HEVC. V hodnocení settopboxů jsou různé výhrady k určitým typům, ale to je nadlouho to všechno porovnávat. Přítomna budu až navečer.Díky.

doplněno 28.03.20 17:53:

Video Panasonic DMR - EX 768.

mark123

pokud z Evolvea nahráváte na nějaký Panasonic rekordér děláte to zbytečně složitě a úplně blbě. Ztrácíte tím kvalitu záznamu, zvětšujete velikost souboru, celé je to absurdně komplikované, transkodujete z jednoho ztratoveho formatu do ještě mnohem horšího a staršího ztrátového formátu (MPEG 4 HEVC -> MPEG 2) ... na tom postupu je prostě blbě všechno.

hodnocení

Tak díky, vyhodím video. Settopbox budu tedy dál vybírat podle recenzí, kde zákazníci uvádějí s čím nejsou spokojeni a snad vyberu dobře. Ještě jednou děkuji za ochotu a pomoc.

Začal bych s TechniSat - roky ověřená kvality, recenzí plno, v různých cenách.

Níže uvedená firma dobře komunikuje, kupuji u nich bydlím poblíž:

omko.cz/...

hodnocení

Bezva! Určitě si vyberu. Díky.

TechniSat nemá chybu. Ze zkušenosti bych ještě do výběru zařadil Vu+.

hodnocení

Pochopila jsem dobře, že u TechniSatu nelze nahrávat a sledovat jiný program na TV?

Na to musí být dvoutunerový set top box.

hodnocení

Škoda. Tak ten taky proi mne není vhodný.

Proč není vhodný?

hodnocení

Protože se chci dívat na program na jiném kanálu než nahrávám, Tedy jestli jsem to správně pochopila, tak to nejde.

Tak to právě umí dvoutunerový set top box. Pravda, je jich málo a TechniSat to asi nedělá. U VU+ by pravděpodobně šel přidat druhý tuner, ale je to dražší záležitost a navíc to jede na Linuxu, takže nastavení není jen tak. Ale zase, když se tím člověk prokouše, funguje to skvěle.

hodnocení

No, právě! Jak vidíte nejsem ten typ, který by se tím prokousal a ani na to nemám věk, proto se tady ptám.

- VU+ jsou dost drahé téměř 7000 Kč pro kutily (vlastně počítač), proto vyjde výhodnějí potom použít dva levné STB, rozbočení anténního svodu/kabelu, nebo jeden STB s průchozím TV signálem = dva konektory VSTUP+VÝSTUP anténního signálu

- nastavení VU+ bývá v ceně (aby ne... :) )

- nepíše se "septopbox" - ale set-top box, nebo běžně užívané STB pro pozemní TV signál

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

Já vím, že se píše settopbox, někde to píšu správně, ale někde ne. Kdysi jsem to tak naposlouchala a nemůžu si úplně zvyknout. Ale vím, jak je to správně. O tom to ale není, "mí přátelé mi rozumějí". Děkuji všem, co se mi snažili pomoci, některé rady byly opravdu k užitku. Jste skvělí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]