Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televizor sám vypíná

Od: liska5 odpovědí: 22 změna:

Mám čtyři roky starý televizor Panasonic. Mám kabelovku. Do dnešního dne bez problému. Dnes odpoledne několikrát vypnul. Normálně jsem ho zapnula ovladačem, ale po zhruba pěti minutách znova. Pak už to bylo častější. Nakonec jsem ho vypnula, aby se něco někde nepřehřálo, i když zjevně nic nehřeje, nekouří, neprská. Co mám dělat? Kde hledat problém?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

4x
Lepší verze: položte tv na obrazovku (na rovný povrch) a vysajte vysavačem všechny skvíry a otvory. Důsledně, klidne si pomožte něčím úzkým. Některé tv mají ventilátory, pokud je uvidíte, tak v těchto místech řádně vysát.
Horší verze: odešel napájecí modul - nutný servis.
liska5
hodnocení

Vysávat to budu zítra. Teď bych rušila. A kde se, prosím, ten napájecí modul vyskytuje? To bude asi veká demontáž i suma za opravu. Moc to teda nevydrželo. Já koukám na Tv relativně málo. Půl hodiny až 2 hod denně. Některé dny vůbec.

fugass*
hodnocení

3x
Modul může stát 800 ale i 3000,záleží na typu. Ale třeba se jen přehřívá z důvodu prachu, nebo odešlo čidlo teploty.
liska5
hodnocení

Díky. Zítra se uvidí.

joudic*
hodnocení

2x
a nema dotekovy vypinac jako mivaji monitory? Pak by stacilo utit prach a vybit staticky naboj. Taky muzete zkusit vyloucit ovladac, tim ze vytahnete po zapnuti tv baterky a pockate jestli se vypnuti projevi. Vic sama uz moc nevykoumate.
liska5
hodnocení

Díky za rady! Tak bude potřeba servisáka. Jenom kde teď? Nepomohlo ani poctivé vysátí prachu z těch větracích direk vzadu, ani výměna baterií v ovladači. Po vyluxování běžela televize 13 minut. Pak zase vypnula. Dala se nastartovat, to jo. Ale raději jsem ji nenechala běžet, když se tam třeba něco přehřívá... Tak je vypnutá i ze zdi.

Jo, na rámu Tv ani vzadu není žádný dotykový vypinač.

Buďto tam mám "kurvítko" nebo koronavirus*plac*

hodnocení

1x
Nevím, jakou máte uhlopříčku, ale kolem 4000 koupíte TV 80 cm. Servis vás možná vyjde i dráž. A jestliže ji máte 4 roky, tak možná ani ještě nemá DVB T2.
doplněno 27.03.20 12:59: Eshopy fungují.
doplněno 27.03.20 15:13: Ještě je tu malá možnost (fakt malá, vypadá to na HW problém a ani to přehřívání prachem to spíš nebude, to by nevypínalo tak brzy), že se něco poblblo v nastavení, tak můžete v menu najít a provést uvedení do továrního nastavení.
liska5
hodnocení

Tomkku, uhlopříčku mám 104cm. Je to velká místnost. I kdybych to chtěla řešit nákupem další telky, kterou bych pak dala vnučce, tak nemohu. Tady je zavřeno.:(

liska5
hodnocení

Aha. Kouknu do MENU. Snad to zvládnu. Já dokonce zpočátku myslela, že mi to někdo přes zeď vypíná.

Nevím, jestli bych si přes e-shop dovedla dobře vybrat. To bych hledala něco malého, co bych pak dala mladejm a tuhle "krávu" si mezitím nechala opravit.

Je to schované v "Instalovat nebo přeladit" a "První instalace".
No a ještě jeden kořalkovej nápad, zapněte televizi a ovladač schovejte ve vedlejší místnosti do šuplíku. To pro případ, že by to náhodou dělal obladač. Nenateklo vám do něj třeba něco?

liska5
hodnocení

Tak jsem telefonovala od čerta k ďáblu, tak jak mne posílali. A jestli chcete informace v angličtině, zmáčkněte dvojku. Váš hovor bude monitorován. Číslo bylo z přiložené příručky, ozvala se Slovenka, asi Praha/?/ , doporučila centrálu Panasonic Liberec, ti mne odkázali na oblastní servis Ostrava a ti mi dali kontakt na jednoho smluvního od nás, který to těch 115 km odsud k nim do Ostravy zaveze. O to bude dražší oprava /+1000,-/.

A jelikož jsou návštěvy zakázány, tak se mi ozvou, až to bude možné. Počítám, že do léta budu bez Tv. Uf!

Jestli někdy ještě budu kupovat televizor, tak zásadním kriteriem bude dostupný servis!

... jen tak namátkově. O jakou TV se jedná? (model,typ)? Díky. Abych věděl, kterou nekupovat. Momentálně vybírám.

liska5
hodnocení

Panasonic VIERA TX 40 C W 304, uhlopř. 104.

Čtyři roky bez problémů a teď tohle.

Stál 9.239,-

Koukám, že většina ještě má CCFL trubice. Možná bude problém tam, že se pak TV vypíná. Budu vybírat OLED. Tak držím palce, aby se oprava povedla nebo nestála víc než nová tv.

třeba pomůže:

liska5
hodnocení

*mir*Hurrrá! Vypadá to, že Tomkk měl boží nápad, *zdravi* kořalkovej. Problém bude zřejmě nakonec v ovladači.

Zatím telka jede non stop už hodinu a půl, když jsem ji pustila a ovladač hned odnesla daleko na druhý konec bytu, jak mi Tomkk poradil.

Zítra budu mít úplnou jistotu. Ještě napíšu.

liska5
hodnocení

Ještě dodám, že mi do ovladače nic nenateklo a DVB T2 řešit nemusím, mám kabelovku.

liska5
hodnocení

Už 3 hodiny běží telka bez vypnutí. Ovladač se potvrzuje. Hurrrá!

Super. Snad to tak bude. Uvidíme, ještě je brzy. Mě ťuklo to vaše "jako by mi ho někdo vypnul", tedy že ten přechod do vypnutí neobsahoval asi nějaké pozorovatelné nestandardní chování, jak by se někdy u HW vady dalo čekat, jako třeba nějaký pazvuk, rozpadlý obraz..
U takových závad je blbý, že se klidně může stát, že to pracně dotáhnete do servisu, po cestě se to vytřepe, nebo vyschne (ať už tv, nebo ovladač), tam jim to neudělá, takže vám jen naúčtují pár set diagnostiku, nebo za dva tisíce vymění napájecí modul, vy to dotáhnete domů a začne to dělat zas. Vy budete naštvaná na servis, jenže s tím moc dělat nemohli. A ci dál, reklamovat opravu, jenže oni už to pidruhé nebudou chtít vzít, protože když tu závadu neobjevili poprvé, těžjo ji najdou podruhé. Proto už dnes bývá často snažší koupit tu novou.
joudic*

no vida, vsak ja vam rikal at vytahnete baterie, a az ted jsem si vsiml, ze vy jste je vymenila a ne vytahla ;) to nebylo, co jsem rikal :)

liska5
hodnocení

Joudic, souhlasím, vyndat batrie bylo taky řešení, vlastně stejné, jak ovladač odnést pryč. Dík*placni*

No hlavně, že to jede!

priklad1*
hodnocení

0x

Tak mně TV Sencor vypínal soused jakmile začal vysílat. Nejen vypínal. Taky zeslaboval, či zesilovač zvuk. Asi záleželo na vysílané frekvenci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]