Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna baterie v badasce

Od: papouch01® odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

toto mi nějak nefunguje, tak předpokládám že je v tom asi vybitá baterie (jestli v tom nějaká je).

Ale nevím jak se to otevírá, mohl by někdo poradit?

Výměna baterie v badasce
Výměna baterie v badasce #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ja1
hodnocení

2x

V návodu o baterii nic nepíšou. *nevi* Je to jen zkoušečka napětí s testem chráničů. Má ochranu proti přehřátí, ta je možná poškozená. Možná je jen přelámaný kablík.

gme.cz/...

gme.cz/...

doplněno 26.03.20 12:05:

Bohužel se ale nedá použít jen jako fázovka a ni se s ní nedá zkontrolovat smysl sledu fází (točivého pole) jako u klasické SN1 (ZN1)

To už se vyplatí koupit tu SN1,ne? Její cena o nic víc vyšší než cena týhle "Vadasky". Navíc s ní lze zjistit fázi a měřit sled fází což s touto zkoušečkou očividně ne.

Podle dotazu soudím, že tazatel ani neví, co to sled fází je.

jabraka*
hodnocení

0x

Vadaska je v podstatě mechanoelektrický indikátor střídavého napětí.Proud vtékající do cívky ji nadzvedne podle hodnoty jeho napětí a na stupnici znázorní.

JABRAKA

@jabraka: Vadaskou lze změřit i stejnosměrné napětí od 110V do 500V. Ale výskyt 110V nebo 220V DC není tak běžný (já osobně jsem ještě s tímto nesetkal).
Viděl jste vůbec někdy Vadasku nebo měřil jste s ní?

To je prostě jabraka*alene*.

@ferax: Jaký kdo je,takový zůstane,to prostě nelze změnit *zed*. Je možné že se spletl,kdo ví *nevi*
@jabraka: "Proud do cívky ji nadzvedne podle hodnoty jeho napětí".
Neřekl bych že proud tekoucí cívkou "nadzvedne" ukazatel,ale naopak jej "stáhne" do cívky. Nic ve zlém ale z vaší odpovědi je jasně vidět že o Vadasce nevíte defakto vůbec nic (možná jen to jak vypadá). Zkuste si vyhledat princip její funkce a jaká napětí s ní lze měřit. A nebo kupte SN4,ta pracuje na stejném principu ohledně měření napětí. Prostudujte její střeva a uvidíte sám.

*smich* Ďakujem jabrakovi, hneď sa mi po prečítaní odborného výkladu zlepšila nálada.Škoda že tu nie je rubrika, kde by sa sústredili len jeho vtipné odpovede.Dal by som tomu názov "Znovuvtelenie Járu Cimrmana"Snáď by sa JC neurazil, že ho zrovnávam s našim géniom.

jabraka*

Vadaskou zkouším elektřinu jenom 60 let.Takže se nemusím před bažantama za své odpovědi.Když někdo chce vypadat chytrý,tak mu to přeji.Chytat za slovíčka je to nejlehčí.Také dovedu vyprodukovat vysoce odbornou odpověˇ,jen ji pak tazatel nerozumí.

JABRAKA

@jabraka: Omlouvám se pokud jsem napsal něco co se Vás osobně velmi dotklo. Nechytám vás za slovíčka ale drobně poopravuji váš příspěvek. Za těch 60 let co údajně pracujete s Vadaskou,by jste měl vědět na jakém principu funguje a jaká napětí s ní lze měřit. Hlavně musíte vědět co radíte a rozumět dané problematice. Já osobně,pokud na otázku neznám odpověď a nebo nerozumím dané věci,tak nic nepíšu abych někoho svou nevědomostí v dané oblasti neohrozil. To je ode mě asi vše.
A abych nekřivdil tazateli,tak "Vadaska" na obrázku nemá napájení pomocí baterie,napájí se z měřeného obvodu.

ja1
hodnocení

0x

jenicek: Ano. Kdybych se měl rozmyslet jestli tuto anebo ZN1 /SN1, tak radši klasiku. (A pro malá napětí SN2, ta má i kontrolu vodivosti).

Víc funkcí = fázovka, sled fází, polarita a orientační velikost SS napětí 110-500V taky zjistíte, díky menšímu odporu/impedanci cívky není náchylná na falešné naindukované napětí (např na dlouhém kabelu) a proto i funkčnost chrániče (30mA) vyzkouší taky a je na ní větší spolehnutí oproti těmto digisuprverkům.

Já osobně bych také volil SN1/2. Některé dnešní zkoušečky stojí za ho*no. Zlatá stará Vadaska. Ohledně toho sledu fází,tazateli je možná k ničemu ale nikdy nevíte kdy se může hodit. To samé platí i o zkoušky fáze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]