Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nasadit hlavici mletí masa na mixér

Od: misa5 odpovědí: 25 změna:
Ahoj, mám dotaz.
Potřebuju nasadit na mixér SENCOR hlavici na mletí masa viz foto. Ale vadí mi tam ta kovová tyčka viz foto jedna. Ten nastavec už totiž svoji tyčinku má a já nevím, jak to z toho mixéru vydělat, abych to nasadila.
Děkuji za rady

Jak nasadit hlavici mletí masa na mixér
Jak nasadit hlavici mletí masa na mixér #2

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

zkuste pohledat veškeré příslušenství nasaditelné místo mlýnku, napadlo mne jestli ta hřídelka co čouhá z robota v něčem nechybí, případně tam zkuste nasadi všechny co by tam jít mohly, jestli tam opravdu jdou. Má každý díl stejnou hřídelku co mlýnek na maso?

hodnocení

2x

Doplnit odpovd nelze, takže nová.. Díval jsem se na roboty Sencor a jejich příslušenství. Ten šnek mlýnku, jeho hnací část, tam vypadá trochu jinak.. .tady taky

Sencor_masomlýnek.docx 329.97 kB

Takže jiný šnek a je vyřešeno *palec*

111®
hodnocení

0x

no něco je špatně...buď tam chybí mezikus, nebo ten mlýnek nepatří k tomu robotu. Přesný typ udejte ať se dá najít návod na netu. P.S. Koukala jste do návodu?

misa5
hodnocení

ano, koukala jsem do navou ale nic k tomu není :/

ten mlýnek je přímo pro tento typ robotu

STAND MIXER STM 6350WH

hodnocení

0x

Řekl bych, že ta tyčinka se musí zasunout, aby se vypnul pohon dolní metly. Aby při mletí masa dole metla nejela naprázdno a neporanila obsluhu.

doplněno 25.03.20 11:22:

Co ten stříbrný čudlík na straně? Nemá se zmáčknout při vsouvání nástavců?

misa5
hodnocení

on se právě nechce zasunout. Ikdyž zkouším zmáčkout ten čudlík stříbrný, tak to nic nedělá.

Myslím si, že bude problém přímo v mixéru. :/

Třeba se zaseknul. Chytněte hřídelku prsty a cukejte dovnitř a ven a přitom mačkejte čudlík. Třeba je to šprajclé. Nebo na to jdem oba blbě...

misa5
hodnocení

to už jsem taky zkoušela, tahat to, ale furt nic.

Tak dneska mleté maso asi nebude :D

A když rukou pootočíte spodní metlo, tak se nikde nic neuvolní, že by jste tomu pomohla. Někde se to musí aretovat, aby nevypadla hřídelka jen tak sama.

Někdy stačí "pohladit":-D

návod

data.fast.eu/...

hodnocení

0x

Buď jde vytáhnout hřídelku z mlýnku na maso nebo z robotu. V návodu to není, jak píšete...Ten čudlík uvolňuje celý strojek na maso, když ho chcete odebrat, neuvolní ale hřídelku...Vzal bych kleště a zkusil vytáhnout buď z robota nebo mlýnku. Dejte foto šneku z mlýnku ze strany hřídelky..možná na něco společně přijdeme. BOSCH znám, Sencor moc ne

doplněno 25.03.20 11:56:

Tak to musí jít vytáhnout z robota, co nejde silou tak ještě větší silou...ETA měla taky některé hřídele, které šly vytáhnout jen větší silou...kleštěmi

doplněno 25.03.20 12:05:

Dejte typ mlýnku...označení; nakonec mi to připadá nějaké divné...

misa5
hodnocení

V mlýnku je to natrvalo, to nepůjde vytáhnout
Jak nasadit hlavici mletí masa na mixér #3
Jak nasadit hlavici mletí masa na mixér #4

V mixéru ta hřídelka musí být aretovaná dle mě. Já bych řekl, že se odemkne zvednutím ramene nebo položením ramene robota. Popř vypínač v poloze 0, kdyby měl ještě funkci aretace hřídelky nebo není tam ještě nějaké tlačítko.

Pochybuji, že by udělali mixér složitý a neintuitivní. Čumím pořád na youtube a tam to jen nasadí a pohoda.

misa5
hodnocení

V tom mixéeru musí byt nejaka chyba. Ať dělám, co dělám, tak nezaleze a nezaleze.

:/

zde radí i běh naprázdno...

onlineshop.cz/...

misa5
hodnocení

běh naprázdno taky nic...

hodnocení

0x

... koukněte na ten návod...

píšou, že musí být robot ramenem vzhůru (nezaleze hřídelka pak?)

data.fast.eu/...

misa5
hodnocení

Nezaleze právě :(

hodnocení

0x

Já bych jako první krok zkontroloval všechno příslušenství, které jde na toto místo namontovat, jestli nekde nechybí ten šestihran který trčí z robota.

Tento prostor pro připojení mlýnku na maso musel být schovaný pod nějakým krytem. Byl tam ten kryt nebo ne?

Je ten robot nový? nebo koupený z druhé ruky? Byl tam mlýnek na maso už někdy dříve nasazený?

Na té první fotce je vidět mezi horním šroubkem a stříbrným tlačítkem na boku takový mosazný (žlutý) kolík. Zkus ten kolík nějakým předmětem zamáčknout. Třeba pak ten šestihran půjde vytáhnout nebo posunout.

hodnocení

0x

Dobrý den. Tady je obrázek k tomu přístroji a podle toho se to tam prostě jen nasune. Pro to se ale bude muset vytáhnout ten šestihran z toho hlavního přístroje. Po dobrém, nebo po zlém. Otázka je, jestli to nejde po dobrém po zmáčknutí něčeho co ho uvolní. Ty výřezy v plastové části přístroje odpovídají výřezům kovovým, které jsou na mlýnku. Ten obdélníčkový výřez v kovové části bude v přístroji nejspíš nasazen nahoře nebo dole.

alza.cz/...

doplněno 25.03.20 13:22:

Odrolujte si stránku až na obrázek mletí masa.

hodnocení

0x

Já bych se pokusil nějakými kleštěmi uchopit ten šestihran v robotu a vytáhnout. Pak už nebude problém mlýnek zasunout. Na tom videu, co zde je přidáno, je vidět, že tam v originálu žádná hřídelka není.

Nebo je k tomu jiný typ mlýnku, proto jsem psal výše, ať tazatelka dodá typ, označení mlýnku

nonek

taky mě to napadlo, že k tomu nepatří ten šnek a má tam být šnek s dírou místo hřídelky?...

Výše je uvedeno, že podle návodu tam patří, pokud to jde vysunout, tak to vypadá, že to tam nedopatřením zapoměli ve fabrice.

111®
hodnocení

0x

už jste to vyzkoušela jak píši ve 12:49?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]