Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dezinfikování ozónem

Od: tomkk® odpovědí: 3 změna:

Koupil jsem si malý ozonizátor, ale bohužel na netu nacházím jen reklamní bláboly o generátorech ozónu, jak super to funguje, ale žádná konkrétní data. Máte někdo info, zda když zavřu ozonizátor do krabice s rouškami např. na půl hodiny, že by mohlo dojít k ostatečné dezinfekci roušek?

Samozřejmě to bez věrohodných dat riskovat nebudu a hodlám to provozovat jako dezinfekci doplňkovou, ale zajímalo by mě to.

doplněno 24.03.20 19:12:

Je to takový ten jednoduchý typ z Čičiny, který ozón vyrábí koronou vysokým napětím na keramické destičce.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

existují speciální žárovky třeba na desinfekci zubích kartáčků, z popisu nevyvěštíme co máet za krám..

hodnocení

Tak jen poznatek z prvního ozonování cca 30 minut v krabici. Krom toho, že rouška dlouho čpí ozónem, tak se rozpadly gumičky (měl jsem na roušce gumu od trenek). Že ozón degraduje plasty a kaučuky jsem věděl, ale že to může být takto rychlé mě překvapilo. Tak si říkám, dnes se výkonové ozónové generátory ozónu používají k dezinfikování interiérů MHD, tak jak to asi dopadne s plasty a potahy, když to ozonování provádí každý večer..

jabraka*
hodnocení

0x

kdesinfekci lze použít i záření UV.Bývávalo "horské slunce"UV zářiče se dají sehnat i dnes,další desinfekční možnosti: obchod-suncity.cz/...

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]