Dobrý den,chtěl bych se zeptat. Kde sehnat výše uvedené zkoušečky? Dají se ještě dnes koupit? Chci je kvůli tomu protože dělám často v rozvaděčích kde měním vadné stykače jejichž ovládací napětí cívek je 12-48V AC/DC. A vzhledem k tomu že běžně používám zkoušečku SN1,občas Vadasku tak multimetr sebou nenosím. Tyto napětí Vadaskou ani pomocí SN1 nezměřím a v tom je právě ta podstata proč chci sehnat výše uvedené zkoušečky. Díky za odpověďi a omlouvám se pokud je můj dotaz zbytečný. J. P.S chci je hlavně proto že jsou malé a vejdou se do kapsy na rozdíl od multimetru.
Zrovna s tou SN-02 nemám dobré zkušenosti. Důvod byl kopanec 230V který byl dost citelný a od té doby se jim vyhýbám jak to jde. Poruchu zkoušečky jsem nezkoumal a označil jako nepoužitelnou a nebezpečnou. Jednou jsem pracoval s SN2 a byl jsem s ní spokojen (byla do 50V což stačilo). Proto bych raději bral tu SN2. Úraz el.proudem je u ní minimální vzhledem k tomu že s ní lze pracovat pouze do 50V AC/DC
Asi opravdu začnu s ní pracovat do 50V. Tehdy jsem tu závadu nezjišťoval a odepsal jsem ji. Tehdy u mě jako zkoušečka č.1 skončila. Proto raději tu SN2 která nemá dotykovou plošku. Od té jsem dostal kopanec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.