Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měnič proudu z 12v na 230v

Od: neopront* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,potřeboval bych poradit koupil jsem měnič proudu z 12v/230v/1500w, problém je že po připojení flexi (uhlová bruska) mi běží cca 7 vteřin při zátěži, na prázdno 15 až 20 vteřin pak se na měniči rozsvítí červená dioda pro přepětí a vypne se, cca po 3 vteřinách se zase zapne a řeže zas chvylku, a tak se to opakuje,prosím vás nejde tam něco odpojit nebo naletovat aby to řezalo normálně? flexa má 750w měnič max 1500w je to napojené na auto, z baterkou 12v 74Ah testováno při nastartovaném autě. Předem děkuji za odpověd

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

veronica
hodnocení

4x

Max. výkon je většinou jenom údaj o sekundové špičkové zátěži. Pracovní výkon bývá poloviční. Pokud je těch 1500 W pracovních, tak chyba může být v kabelech (malý průřez) nebo na svorkách u akumulátoru. Díky přechodovému odporu při 100 A odběrech snadno spadne napětí pod 11V a vypne automat. Dobrý je změřit napětí přímo na 12V svorkách měniče.

rorschach*
hodnocení

3x

taky jsem kupoval a sháněl a co si nějak vybavuju tak pro elektromotory je hlavně při rozběhu třeba počítat až s třikrát větším výkonem (nebo příkonem?). Takže u tebe by to mělo být 750x3. Já to nakonec vyřešil tak, že mám měnič 1500W a malou flexu 115mm s výkonem 500W a k tomu jsem si udělal-sehnal na pomalý a plynulý rozběh (soft start se to asi jmenuje) a běhá to.

Z dotazu je jasně patrné, že problém není s rozběhem.

neopront*
hodnocení

Díky za všechny odpovědi, jde mi o to že jsem někde zaslech že natom měniči jde nák zrušit to jištění proti zátěži nebo tak nák,na měniči je zelená a červená dioda při zelené to běží řeže ale jen chvíli pak se rozsvítí červená a přestané řezat vypnu a zapnu tlačítko power a zas to samé řeže pár vteřin a vypne mohu měnič rozebrat a nafotit vnitřek jestli by to k něčemu bylo

Chtělo by to změřit napětí na vstupních svorkách měniče při zátěži, protože z červené LEDky nevyčteme, jestli to vypíná na přetížení nebo nízké napětí na vstupu (ochrana proti vybití baterie).

jabraka*
hodnocení

0x

Základní chyba je už v zadání.To,co potřebujete,je měnič napětí.Měnič proudu je nesmysl.Obvykle potřebujeme pro spotřebiče,napájené z autobaterie napětí střídavé 240 V a příslušný proud/výkon.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]