Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojeni NEDIS PIRII40WT

Od: tomcat* odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
Mám dotaz ohledně zapojení pir čidel.
NEDIS PIRII40WT
Lze je zapojit do série? Jedno pir umístí na začátek schodiště a druhé nakonec

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Možná lze, ale je to nesmysl. Musely by být sepnuté obě zároveň, aby světlo svítilo.
tomcat*
hodnocení

No nesmysl... Jak to jinak vyřešit. Potřebuji při detekci pohybu sepnout osvetleni schodů až nahoru(2ramena a podesta). To samé pri detekci dolů... Jde mi o to aby se cidlo nevyzkratovalo pokud mu přijde napětí z druhého..
Nesmysl to je, protože jak říkám, pokud by byly v sérii, musely by být zapnutá čidla obě, aby světlo svítilo. Takže by se vám rozsvítilo světlo až byste došel na druhý konec chodby, a to jen za předpokladu, že by mezitím první čidlo nerozeplo. Potřebujete je zapojit paralelně, aby svítilo světlo při sepnutí libovolného čidla. Ovšem na to se dle mě dvouvodičová čidla nehodí. S třívodičovými se spínacím relé by určitě problém nebyl, sám je takto provozuju. Paralelně.

No ono je to na zamyšlenou, když je více dvouvodičových senzorů do jednoho obvodu... Jak by to fungovalo při zapojení paralelně...

Nejjednodušší by to bylo vyzkoušet... Provozní napětí pro senzor je uměle tvořen úbytkem v seriovém obvodu... Tak by se stát nic nemělo... Ale odzkoušeno to nemám...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]