Dobrý den, dnes jsem zapnula svou televizi Samsung (11let stará), ale odešla jsem od ní. Normálně jsem v kuchyni slyšela zvuk, jako obvykle. Když jsem se vrátila do obýváku, televize měla černý obraz, ale zvuk hrál uplně normálně. Zkoušela jsem přepínat kanály, vždy tam skočil, ten aktuální zvuk, ale obraz nikoliv. Televizi jsem vypla, zapla, odpojila od sítě, ale nic nepomohlo. Když zapnu jen samotnou televizi, tak v normálním režimu mi na obrazovce naskočí logo, ale teď nic. Stejně tak jako když jsem se přepla do menu, přitom jsem se přepla ze set top boxu na usb a zpět, vše reagovalo ale obraz jen černo.Včera jsem na ní normálně koukala a vše bylo v pořádku. Stadartním způsobem jsem jí večer vypla a dnes tohle. Mohl by jste mi prosím někdo poradit, čím by to mohlo být popřípadě zda to půjde opravit? Nebo si můžu jít rovnou vybírat novou televizi? :DDěkuji, Dana
Asi odešlo podsvícení. Zkuste z blízka posvítit na ten display zapnuté televize baterkou. Když uvidíte kousek z toho obrazu, tak odešlo to podsvícení. Oprava by se asi nevyplatila.
Odešlo podsvícení displeje, ve vašem případě možná ještě CCFL trubice. Opravit to jde, cenu ovšem odhadnout neumím. Ani by to nemuselo být drahé, ovšem pod 1.000Kč nepočítejte.
michalmikulik
Dobrý den, oprava pdsvícení se vyplatí pokud je led tak cena cca 370Kč.
Stejně tak jako když jsem se přepla do menu, přitom jsem se přepla ze set top boxu na usb a zpět, vše reagovalo ale obraz jen černo Jako že je obrazovka úplně černá po celou dobu? Nebo vidíte na obrazovce menu, čísla kanálů apod. a není zobrazen jen vysílaný/přijímaný obraz? Na dálku těžko diagnostikovat. Jednou z nejčastějších poruch jsou poruchy podsvícení, pak není na obrazovce vidět nic, při správném osvětlení a pod patřičným úhlem by mělo ale být vidět "duchy". Tato porucha je opravitelná, ale je otázka zda se to vyplatí.
Jak už psali kolegové, vypadá to na chybu podsvícení - stačí vzít baterku a ze stravy si zblízka na displej posvítit - objeví se slabý obraz. Řešil jsem to loni, kdy se mi na 49´ televizi stalo přesně to samé. Naštěstí máme u nás schopného servisáka na TV, který dokázal vyměnit jen jeden vadný modul a nemuselo se měnit celé podsvícení - vyšlo to na cca 2.000,-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.