Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak příjímá settopbox signál?

Od: spivan* odpovědí: 8 změna:

Ahoj.. Chci koupit tchánovi settopbox. Jakým způsobem chytá settopbox signál? Nebudu potřebovat anténu nebo talíř na digitální vysílání? A poradíte někdo s výběrem tak do 1200kč?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

0x

Pokud jste měl anténu na televizi,kterou jste používal,před digitalizací. Nepotřebujete žádnou další anténu .Setobox propojíte do televize a nic jiného nepotřebujete . V každé elektře Vám rádi poradí ,setoboxu je více druhů. My jsme to řešili tak ,že jsme koupili dvd se zabudovaným setoboxem. Pořídíte setobox i pod 1000kč.Úspěšný nákup.

juvla*
hodnocení

0x

... ale pozor na polarizaci přijímaného signálu. Múže se stát, že v místě bydliště budete přijímat signál s opačnou polarizací než v analogu. Potom musíte anténu otočit o 90°v horizontálním směru - ráhnem doleva nebo do prava.

jabraka*

Tak tohle je veliký omyl,Anténa pro příjem s vertikální polarizací,s níž vysílá Praha,je položena vertikálně,tedy otočena prvky kolmo k zemi a takto nasměrována na vysílač.Pokud je vysílání s horizontální polarizací,jsou antenní prvky vodorovně se zemí.

JABRAKA

juvla*

Jabraka: nevím jestli jste reagoval na mě s tím omylem, ale vy jste se lépe vyjádřil s těmi prvky než já s tím ráhnem, ale oba myslíme to samé.

pt: omlouvám se za pozdní reakci, ale už to víte.

pt®

Kolegové děkuji, PT /stařenka/

pt®

Dobrý den juvla, poradíte mi prosím? Bydlíme v RD a máme TV, telefon a internet přes telefon. Dostali jsme setobox od O2 a technik nám vše zapojil. TV byla Grundik LCD a před Vánocemi TV odešla, narychlo jsme koupili TV LCD v Tescu, kde mi řekli, že TV setobox má zabudovaný. Doma jsem TV zapojila do setoboxu dvěmi spoji. Jeden konec asi anténa /s tím koaksialem - malý, bílý, kulatý konec/ a druhý spoj zase zakončen na obou stranách do takových odélníčků. Prostě, TV funguje, ale možná stačí jen jede spoj, ten kulatý, poradíte mi? Díky, PT /stařenka/

Vy potřebujete ten Set Top Box od O2.

Pokud používáte pouze programy od O2, tak stačí ten propoj obdelníček-obdelníček (asi scart nebo HDMI). Pokud máte ještě normální anténu na kterou se taky díváte. Tak tam nechte i ten koax.

jabraka*

Babčo,

Do STB jde signál z krabičky,označené D-link tím kabelem s hranatými koncovkami.Ze STB do televize pak koaxiálem do televizoru nebo lépe kabel se SCART propojením.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]