Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na telefonu pouze svítí displej

Od: pavel7 odpovědí: 4 změna:

Potřebuji poradit, nemáte prosím někdo zkušenost? Jedná se o klasickej telefon s tlačítkama pro seniory (emporia). Po zapnutí telefonu chvilku běží a po chvilce listování např.v menu se jakože ´´vypne´´ nebo spíš pouze svítí displej bíle a nic nejde dělat, poté chvilku nechám a vše funguje a po pár sekundách opět pouze bílej displej a nic. To samý stále dokola.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Vypadá to jako rozbitý a nic, co byste mohl sám opravit. Můžete nechat mobil 5 minut bez baterie a pak ji vložit, můžete provést reset do továrního nastavení. Pak by ještě mohla pomoci nová baterie a to je tak vše.
Když v tom špatném stavu telefon lehce s citem mechanicky jakoby zkroutíte do vrtulky, stane se něco?
doplněno 20.03.20 13:44: To jak se po zkroucení vypnul (pokud jste nechtěně nestiskl vypínací tlačítko) vypadá na studený spoj. Pokud je to v přístroji, máte smůlu. Mohly by to být kontakty baterie. Očistěte kontakty baterie i ty kontakty, co na ně doléhají v mobilu. Např. třeba alkoholovým ubrouskem na čištění brýlí. Pokud baterie po zasunutí do telefonu má vůli, tedy je s ní možné vrtět, podložte ji kouskem papírku tak, aby co nejvíce tlačila na kontakty.
Jak je baterie stará? Může už být slabá a spolu s úbytky napětí na kontaktech vyvolávat výpadky napájení. Zlobí to, i když je telefon v nabíječce? Pokud problém souvisí s baterií, v nabíječce by měl bezchybně fungovat.
doplněno 20.03.20 15:27: Takže zlobí i v nabíječce?
pavel7
hodnocení

Bez baterie jsem to zkoušel. Tovární nastavení jsem v telefonu ani nenašel a bohužel se tam těžko dostává, když po pár kliknutí se pouze rozsvítí diplej a nemůžu dál nic dělat. Když ho lehce zkroutím v tom stavu, tak se úplně vypne. Napadl mě jestli by tam nemohl být někde studený spoj třeba.

pavel7
hodnocení

Do továrního nastavení jsem se po delší době dostal a obnovil, ale taky nepomohlo :(

pavel7
hodnocení

Zkusil jsem všechno a bohužel bez účinku :( tak nezbejvá než to vyhodit naštěstí to není telefon za moc peněz, ale děkuji moc za rady :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]