Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení satelitu

Od: vendelinek odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla bych poradit. Sjednala jsem si satelitní tv,ale bohužel nám nejde nainstalovat,prý kvůli okolńím stromům. Tak bych chtěla zrušit smlouvu,ale bohužel budu muset zaplatit nějakou sankci,protože jsem nestihla zrušit smlouvu do 14 dnů,neboť jsem čekala 3-týdny na jejich technika,než bude mít čas. Ale přemýšlím,že bych počkala a platila to dál,i když tu službu vůbec nevyužívám a přijímače jim už vrátila,protože od 1.4.2020 má být platná novela o elektonických komunikacích. Jen si nejsem jistá,jestli se netýká jenom mobilních operátorů. Když jsem si ji pročítala,tak se tak píše o operátořích,ale dost se zmiňují o těch mobilních,tak nevím na čem jsem. Bylo by pro mě lepší zaplatit 900,- a né skoro 2500,-,jak mi psali. jsem sama s malou dcerkou a když vše poplatím,tak jsme rády,že vyjde z měsíce do měsíce. Přece jen mám 15000,- a někdy i jen 14500,-. Což je dost málo. Předem moc děkuji za všechny odpovědi. S pozdravem Vendelínek :D

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mopet*
hodnocení

4x
Já bych trval na tom ať ti to zprovozní. Oni trvají na tvých platbách tak ty trvej na tom ať ti to jede. Pokud toho nejsou schopni dosáhnout tak odstoupení od smlouvy ale bez sankcí.

hodnocení

1x

Přesně jak j tu psáno.Mohl tam být technik nešika a signál nezaměřil.Tak se vymluvil na stromy...Satelitní paprsek jde shora převážně shora uplně kolmo ne ale není vodorovný jako pozemní signál.

Já mám les proti baráku pár metru, parabola na jih na les a není problém.Stromy docela vysoké.

Ale nevím samozřejme jak jsou stromy situované u Vás.

afoj
hodnocení

1x

Rovněž se domnívám, že by měla smlouva být platná po splnění a zprovoznění satelitu (přijmu). Pokud se tak nestalo z důvodů, nemožnosti přijmu, tak by měla jít ukončit pro její nenaplnění a bez sankcí.

hodnocení

0x

Když nejde chytit signál z družice kvůli stromům, tak by technik měl navrhnout nějaké jiné chodné místo pro umístění paraboly, kde signál bude.

Pokud nejsi uprostřed lesa, tak se signál někde chytit dá.

Pokud službu nechceš využívat, tak prostě zavolej operátovi a požádej ho slušně o ukončení smlouvy. Když mu situaci vysvětlíš, tak buď pošlou jiného technika (pokud bys službu chtěla zkusit využívat) nebo ti ustoupí a smlouvu zruší.

Pokud chceš řešit jiné umístění paraboly, tak ti můžu zkusit poradit.

Jestli máš ve smlouvě nějakou sankci, tak zase můžeš požádat poskytovatele služby o prominutí nebo rozložení do několika splátek. Zeptej se a uvidíš.

Ono to umísťování paraboly může být velký problém. Na zateplených domech řešitelné s obtížemi, na domy spadající do nějaké "vzhledové" ochrany ještě hůře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]