Nejste přihlášen/a.
Ahoj, můj dotaz se týká DVB-T2. Měli jsme set-top box, kde bez problémů fungují stanice jako Nova 2 nebo Prima Comedy Central. Koupili jsme novou TV, poměrně drahou Sony, která DVB-T2 samozřejmě má, ale tyto stanice se po auomatickém naladění prostě neobjevují, a ani manuální nastavení stanice u digitálního ladění prostě nefunguje. Anténu používáme stále tu samou.¨Jak je to možné?
no jak, pozvěte si technika domů, přes prodejnu, uplatněte tam reklamaci a ať to prověří na místě...protože když to zkusí na dílně, vrátí to , že je to dobré...i kdybyste nakonec zaplatil cestu, pořád se to myslím vyplatí...celou problematiku jak jsme to tu probrali popiště v obchodě a ať vám tam někoho pošlou..
Také myslím, že technik by to hned vyřešil.
Já měla podobný problém, ale bylo to anténou, dříve byla jinde a pak byla u televizoru blízko elektrické zásuvky
a programů jsem chytla asi tak 48, pak jsem anténu posunula dál, aby nebyla blízko té zásuvky s televizí a najednou to načetlo 86 programů na první pokus. Některé se samozřejmě opakovaly. Praha je to. Takže to bylo legrační.
Ale já to myslím tak, že na anténě, na které fungoval set-top box to ta TV nenaladí. Je to anténa na střeše rodinného domu v Praze. Primárně mě zajímá, jak to může být odlišné, když je stejný "vstup". Ale předpokládám, že ten set-top asi umí něco navíc?
no není vyloučeno že TV má slabý vstupní díl, jiné programy naladí? Je správně nastaven region?Je TV nastavena na Domácnost? Protže má ještě režim prodejna..
Ano, naladí jich asi 50. Nevím, které všechny chybí, na TV v podstatě koukáme jen na Comedy Central. Při nastavení TV projdu setupem, nastavím vše od Wi-Fi, stáhla se i aktualizace OS, režim prodejna neměla (byla tam možnost jej zapnout). Třeba Seznam TV HD funguje a někde jsem vyčetl, že je na stejném "pásmu" jako právě Comedy Central nebo Nova 2 (teď nevím která).
myslíte na stejném kanále? to možné je, protože se na jedné frekvenci vysílá až 10 programů. Jestli chytáte Žižkov tak ten vysílá s vertikální polarizací, blíže viz odkaz. parabola.cz/...
ten STB je také na DVB-T2? Jestli ano tak jedině citlivost vstupu TV, což je na reklamaci, ale blbě se to prokazuje..
Který vysílač chytáte a s jakou polarizací antény?
A máte správně zvolen region ladění (ČR) a oblast vyhledávání (kabelová pásma vs pozemní) a zvoleno vyhledávání přes interní STB?
Jediné, co lze volit, je analog vs digitál, případně kabel vs anténa. Region ani tuner zvolit nejde, ani nikde v nastavení
region se volí při prvním spuštění, může být také skryt pod volbou jazyka..., musel byste zpět do továrního nastavení
Při ladění Anténa je jistě taky volba tuneru. Analog již těžko. Kabel to by jste nenaladili nic. Může tam být DVB T kde naladíte zbytek vysílání z nějakého vykrývače. Třeba ladit tuner DVB T2
no kdybyste chtěl poradit, tak je nezbytné uvést přesný typ TV, a to jako jednu ze základních informací..protože pak si případně můžeme najít návod, víte?
no citlivost TV i STB je dána konstrukcí vstupního analogového dílu. stačí jeden slabší tranzistor a je hotovo. Druhá stránka věci je automatické vyrovnávání citlivosti, lido vě řečeno aut. nastavení zesílení vstupního dílu. Kdysi se udávala u TV citlivost vstupu, za totáče, dnes se to nedozvíte. Pak je ve hře také hvalita antény a koaxu. To nepodceňovat. Nějaký levný, abych ušetřil není na místě protože to je pak jen poměděný hliník.. takže ono je třeba kontrolovat celý řetězec od antény , přes zesilovač, pokud tam je, a ten také může způsobit problém, že se vstup zahltí silným signálem, až po koaxy a jejich koncovky. já se trápil jednímkoaxem jak debil, najednom konci F konektor na druhém klasiku do TV. Nakonce jsem dal na druhou starnu takéF konektor a redukci a funguje jak víno. Kdybych to nedělal osobně a někdo mi to povídal, nevěřil bych, asi nebyl dobrý kontakt na konektor TV.
jo kdyby to chtělo pro ruční ladění nejaké další údaje tak: modulace= QAM64 , Symbol Rate= 6900 , šířka pásma =8MHz
a pak frekvenci kanálu tu si musíte najít podle vysílače a programu na netu, ještě by to mohlo chtít kód programu ale to se musí dohledat, to neporadím..
To by mělo stačit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.