Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s červeným tlačítkem na TV

Od: ciruvka® odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny poradce. Na chytré TV (LG) občas nereaguje červené tlačítko v případě, že chci přehrát některý ze starších pořadů, které jsou v paměti. Někdy dochází k výpadku sledovaného programu a pak už tlačítko nereaguje. Tlačítko zůstává "mrtvé" někdy i několik hodin, bez ohledu jestli je dopoledne nebo odpoledne či večer. Najednou začne fungovat a několik hodin zase funguje. Připojení k ViFi je v pořádku. Už jsem byl sice informován, že to LG občas dělají, ale to "občas" je dost často. Televizi mám cca 3 roky.Tak nevím jestli je chyba v TV, v ovladači nebo v čem.

Ještě mám problém se zaheslovanými pořady. Údajně po zadání hesla na PC už je možno program otevřít, ale ještě se mi to nikdy nepodařilo. Dodržuji přesný postup jak je psáno na obrazovce, ale bez výsledku. Možná dělám něco špatně, ale nevím co. Moje znalost práce s PC je sice na nízké úrovni, ale psát umím.

Předem všem děkuji za odpovědi.

čirůvka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mark132
hodnocení

0x

To co popisujete je typický projev nestability HBBTV aplikace způsobené patrně nedostatečným výkonem hardwaru televizoru ... aplikace může spadnout a pak se děje to co popisujete, dlouho neběží dokud systém neprovede restart té služby nebodokud televizor sami prostě natvrdo nevypnete a znovu nezapnete ...

Řešení: nekupovat televizory z řad VALUE které mají sice stejný software jako ty špičkové ale mají až příliš ošizený výkon procesoru a kapacitu operační pamětí. Na to si dát pozor a pokud chcete kupoavt levnější televizor pak raději dejte přednost vyladěnému operačnímu systému který i na nevýkonném hardwaru bude stabilní - například ANDROID TV je určitě lepší volbou než vlastní systémy jendotlivých výrobců které mezi výrobci nemají žádný přesah a jejich odladěnost je řádově horší. Například na ANDROID TV a to i na těch levných (TCL / Thomson), které se s úhlopříčkou 139 cm vejdou cenou snadno pod 10 tisíc jsem s HBBTV nikdy problémy neměl, resp. ne v tom smyslu že by aplikace zcela havarovala, naopak na lg se mi to skutečně stávalo také, LG šlo z toho důvodu na bazar (protože ani žádná aktualizace softwaru nebyla dostupná) a následovala výměna za android tv ve stejné cenové kategorii, což problém vyřešilo.

mark132

A znovu opakuji nejde vůbec o to jaký je výrobce televizoru, zda LG, THOMSON, CHIQ, SONY a nevím co ještě, ale hlavní je, jaký je v tom operační systém, to předurčuje finální stabilitu a spolehlivost , zvlášťe pak HBBTV (červeného tlačítka) kde jsou nároky na software výrazně vyšší, protože tato aplikační platforma je dost komplexní, vlastně je to takový webový prohlížeč v televizoru s opravdu velkou škálou interpretovaných technologií a u toho už prostě záleží na tom, jak moc ten OS výrobce se vším všudy kolem odladí ... android TV mají značnou výhodu protože staví na stejném OS jaký pohání drtivou většinu chytrých telefonů a tabletů, jeho odladěnost je díky tomu na nesrovnatelně vyšší úrovni než u nějakého webos od lg.

hodnocení

mark132: Děkuji za vyčerpávající odpověď. Zařídím se podle rady. TV s ANDROIDEM. čirůvka

ciruvko, nic mi po tom není, ale kde jste byl 11 měsíců?

Ale chválím Vás za poděkování, páč to se často nestává?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]