Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přípojení starších přístrojů k TV

Od: jeffik* odpovědí: 8 změna:

Jak připojit starší přístroje,které mají JEN Scart výstup k TV,která má JEN HDMI vstup? Co koupit? Dík !

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Něco takového
electroworld.cz/...

berger*
hodnocení

1x

Co koupit? Nové přístroje s hdmi. Už se to tu řešilo několikrát,pokud si pamatuji,scart je analog a hdmi digital. Takže ten převod by nějak šel,ale koukat se na to nedá. Ještě si vzpomínám,že tu někdo radil připojit to přes cinche,prý lepší,než scart...*nevi*

Pokud to stačí tak vytáhnout signál ze scartu na cinche.To je záležitost za 10-20kč na rozdíl od převodníku scart /hdmi. Někde se mi to i doma válí. Prodávala se krabička s přepínáním Scart/Scart + Scart/Cinche

@totak a ty cinche připojí do toho HDMI vstupu jak? Jasně píše, že přístroje mají JEN scart a TV má JEN HDMI

hodnocení

0x
Co to je za přístroje, že mají jen SCART? Pokud nějaký video, tak bych nenahraditelný nahrávky digitalizoval a video poslal na věčný odpočinek.
berger*

U mě to bylo domácí kino od philipsu. Šlapalo perfektně. A když jsem koupil novou tv,byl jsem v pasti. Chvíli jsem s tím laboroval,potom jsem DK koupil nové...

Nojo, phillips má co se týče domácího kina dost svérázné nápady. Když jsem kdysi koupil první plochou Tv. tak se mi její zvuk moc nelíbil a proto jsem přinesl synovo kino které nepoužíval. Jenže přes scart byl zvuk proti obrazu zpožděný. Tak jsem v dobré víře koupil kabel spidif (optiku) že to třeba bude rychlejší ale narazil jsem. To domácí kino nemá spidif vstup. Přitom je to jejich a sonyho dítě. Nechápu tu politiku, že udělají kino které skvěle hraje a pak to takhle zabijou chybějícím převodníkem za stovku.

totak - "Nechápu tu politiku, že udělají kino které skvěle hraje a pak to takhle zabijou chybějícím převodníkem za stovku"

No v tom to právě vězí. Proč by to mělo jít vyřešit převodníkem za stovku, když Vás můžou donutit koupit nové kino za pár tisíc? ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]