Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sony Ericsson K770i - paměťová karta 4 GB

Od: jahoda315* odpovědí: 3 změna:

Ahoj,

ze všeho nejdříve přeji všem všechno nejlepší do nového roku 2010, hlavně hodně zdraví, štěstí, lásky a pohody. :)

A teď k mému dotazu - mám mobilní telefon Sony Ericsson K770i a mám v něm paměťovou kartu 256 MB. Telefon podporuje karty typu Memory Stick Micro M2. Na stránkách Sony Ericssonu jsem se dočetla, že limit velikosti karty jsou 2 GB. Ráda bych si ale pořídila kartu o velikosti 4 GB. Půjde to na tomhle telefonu? Má s tím někdo zkušenosti?

Zajímalo by mne, proč je ten limit 2 GB, to když se tam dá karta s větší kapacitou, tak to nepojede? A kdyby to "jelo", bude to plnohodnotné té 2 GB kartě - myslím tím rychlostí čtení, zápisu a nebude se to třeba sekat, nebude to pomalejší, nepokazí se tím něco?

Díky moc za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

0x

Paměťové karty s kapacitou přes 2 giga mají trošku jinou vnitřní konstrukci která není úplně kompatibilní se starými čtečkami. Ty karty se jmenují SDHC, i když vypadají stejně a do čtečky jdou bez problémů zastrčit, tak jim staré zařízení prostě nerozumí. Do takových se musí pořizovat výhradně karty, které NEJSOU SDHC!

ar*
hodnocení

0x

Do mobilů Sony Ericsson se používají jak správně píšete Memory Stick Micro M2 a ty s kartama SD a SDHC nemají nic společného!

Klidně tam dejte 4GB a tel.vám půjde normálně. Mám 800i a 8GB a vše je v pohodě i když výrobce udavá taky jen 2GB, zřejmně se tím chrání aby byla zaručena plná kompatibilita.

doplněno 06.01.10 13:13:

mobilenet.cz/...

mobilni-telefony.heureka./... (tady mrkněte na příspěvek uživatele manmin Přidáno: 29. listopadu 2008 kde to má odskoušeno)

perda*
hodnocení

0x

Může a taky nemusí fungovat. Ideálně si kartu před koupí vyzkoušejte. Může se také stát, že telefon bude umět pracovat pouze se 2GB i když karta bude mít kapacitu 4GB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]