Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
ze všeho nejdříve přeji všem všechno nejlepší do nového roku 2010, hlavně hodně zdraví, štěstí, lásky a pohody.
A teď k mému dotazu - mám mobilní telefon Sony Ericsson K770i a mám v něm paměťovou kartu 256 MB. Telefon podporuje karty typu Memory Stick Micro M2. Na stránkách Sony Ericssonu jsem se dočetla, že limit velikosti karty jsou 2 GB. Ráda bych si ale pořídila kartu o velikosti 4 GB. Půjde to na tomhle telefonu? Má s tím někdo zkušenosti?
Zajímalo by mne, proč je ten limit 2 GB, to když se tam dá karta s větší kapacitou, tak to nepojede? A kdyby to "jelo", bude to plnohodnotné té 2 GB kartě - myslím tím rychlostí čtení, zápisu a nebude se to třeba sekat, nebude to pomalejší, nepokazí se tím něco?
Díky moc za rady.
Paměťové karty s kapacitou přes 2 giga mají trošku jinou vnitřní konstrukci která není úplně kompatibilní se starými čtečkami. Ty karty se jmenují SDHC, i když vypadají stejně a do čtečky jdou bez problémů zastrčit, tak jim staré zařízení prostě nerozumí. Do takových se musí pořizovat výhradně karty, které NEJSOU SDHC!
Do mobilů Sony Ericsson se používají jak správně píšete Memory Stick Micro M2 a ty s kartama SD a SDHC nemají nic společného!
Klidně tam dejte 4GB a tel.vám půjde normálně. Mám 800i a 8GB a vše je v pohodě i když výrobce udavá taky jen 2GB, zřejmně se tím chrání aby byla zaručena plná kompatibilita.
doplněno 06.01.10 13:13:mobilni-telefony.heureka./... (tady mrkněte na příspěvek uživatele manmin Přidáno: 29. listopadu 2008 kde to má odskoušeno)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.