Ahoj,dobrý den, na dvorku rodiného domu mám osvětlení + 2x 230V zásuvku a to celé natažené pod omítkou 3C x 2,5 do domu,kde už je kabel (zatím volně) a na jeho konci je zástrčka kterou na sezonu strkám do zésuvky,která je na jističi 10A. Jenže, teď bych chtěl z té venkovní zásuvky (nejlépe pomocí zástrčky) napájet venkovní zásuvkovou skříň která bude cca. 3m daleko (jakýsi sloupek) který by byl napájený licnou 3x2,5. To není vše,potřeboval bych z toho zásuvkového sloupku pokračovat v zemi kabelem 3C x 2,5 cca. 10m k další zásuvce,kde budu napájet filtraci a tepelné čerpadlo k bazénu. Potřeboval bych to celé nějak zajistit proudovým chráničem,tak aby to fungovalo a bylo to bezpečné - hlavně u toho bazénu. Jediné co mě napadá, vyměnit jistič 10 A za proudový chránič,jenže nevím jaký zvolit,aby mi nepadal při každém naběhnutí filtrace nebo tep. čerpadla a také jestli vzdálenost od jističe - potažmo proudového chrániče k filtraci není příliš velká. Zástrčku na tvrdém 3Cx2,5 kabelu se chystám samosebou zasekat do zdi a připojit na tvrdo do té zásuvky do které to momentálně strkám. Děkuji za pomoc
Tam kde to mate tú zastrčku,tak tam dajte menší rozvádzač s prúdovým chráničom a od neho sieť TN-S. Veľkosť ističov a ich charakteristiku musíte navoliť od príkonu spotrebičov,no vo vašom prípade nesmie byť väčší ako 10 A. To by ste museli navýšiť istenie toho ističa na tú zásuvku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.