Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proudový chránič atd

Od: thom* odpovědí: 2 změna:
Ahoj,dobrý den, na dvorku rodiného domu mám osvětlení + 2x 230V zásuvku a to celé natažené pod omítkou 3C x 2,5 do domu,kde už je kabel (zatím volně) a na jeho konci je zástrčka *hi* kterou na sezonu strkám do zésuvky,která je na jističi 10A. Jenže, teď bych chtěl z té venkovní zásuvky (nejlépe pomocí zástrčky) napájet venkovní zásuvkovou skříň která bude cca. 3m daleko (jakýsi sloupek) který by byl napájený licnou 3x2,5. To není vše,potřeboval bych z toho zásuvkového sloupku pokračovat v zemi kabelem 3C x 2,5 cca. 10m k další zásuvce,kde budu napájet filtraci a tepelné čerpadlo k bazénu. Potřeboval bych to celé nějak zajistit proudovým chráničem,tak aby to fungovalo a bylo to bezpečné - hlavně u toho bazénu. Jediné co mě napadá, vyměnit jistič 10 A za proudový chránič,jenže nevím jaký zvolit,aby mi nepadal při každém naběhnutí filtrace nebo tep. čerpadla a také jestli vzdálenost od jističe - potažmo proudového chrániče k filtraci není příliš velká. Zástrčku na tvrdém 3Cx2,5 kabelu se chystám samosebou zasekat do zdi a připojit na tvrdo do té zásuvky do které to momentálně strkám. Děkuji za pomoc

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tam kde to mate tú zastrčku,tak tam dajte menší rozvádzač s prúdovým chráničom a od neho sieť TN-S. Veľkosť ističov a ich charakteristiku musíte navoliť od príkonu spotrebičov,no vo vašom prípade nesmie byť väčší ako 10 A. To by ste museli navýšiť istenie toho ističa na tú zásuvku.

111®
hodnocení

0x

a to mu asi ta 10A neutáhne proudové nárazy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]