Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych si vyrobit jednoduchý domácí "interkom", ale nepodařilo se mi najít žádný plánek. Chtěl bych zcela banální funkčnost: v kuchyni zmáčknu tlačítko a do mikrofonu sdělím "oběd je na stole", a z pokojíku se stejným způsobem ozve "uždu". Profesionální výrobky jsem našel kolem dvou tisíc, mně stačí přímé drátové spojení mikrofon-tlačítko-reproduktor plus napájení. Lze to provést rozumně snadno, bez složitých odporo-kondenzo-polovodičo věcí?
Jakýkoliv plánek či návod, případně upozornění na nesmyslnost mé představy vítány.
Děkuji Radim
Nestačil jsem opravit v termínu
Případně natáhnete místo drátů trubku, na konce nasunete trychtýře a budete fungovat, jak dříve pracovníci v hlučných provozech. A pokud by vám chyběly ty dráty a chtěl byste to vylepšit, pak propojte dva zvonky s tlačítky a zdrojem pro upozornění na "volání". ...nemohu najít obrázek toho průmyslového trubkového "telefonu"..škoda, byl to vynikající dorozumívací prostředek, taky jsem ho v zaměstnání používal ...
Tak ten druhý odkaz, schéma "Hlasitý interkom se dvěma 4,5V bateriemi", je to, co jsem měl na mysli... To schéma je pouze orientační, nebo obsahuje vše potřebné? - žádné zesilovače apod.?
Díky moc
To je VŠE, taky jsem ho používal jako dva kompletní sluchátka s plochými bateriemi a tlačítky. Spojeno tehdy izolepou...vzhledově nic moc, ale funkční...Budete ho používat jako běžný telefon, po stisku tlačítka se ozve ze sluchátka tón pro přivolání protistrany...hlasitost nebude nějaká enormní, ale domluvíte se i bez držení "sluchátka", bude záležet na citlivosti součástek, podle toho bude i hlasitost...a pokud to budete mít ve skříňce, nebude problém...
Obávám se, že se tady jedná o "vyzváněcí" telefon, já bych chtěl, aby to rovnou mluvilo do prostoru...
"Poslouchalo"? - to asi ne; měl jsem představu zaprvé po drátě a za druhé na stisknutí tlačítka. Jestli chápu výraz "poslouchat", byla by řeč o neustálém skenování příchozího signálu, což je určitě příliš složité, ale jak říkám, myslel jsem "drát a tlačítko"...
Ujasněte si pár otázek - po stisknutí tlačítka v kuchyni se bude přenášet zvuk z kuchyně do pokoje a ten bude reprodukován dostatečně hlasitě. Zvuk z kuchyně bude z mikrofonu, do kterého budete mluvit z blízka jako u telefonu nebo odkudkoli v prostoru kuchyně? A jen po dobu stisknutí tlačítka? A z pokoje do kuchyně totéž - zblízka nebo z prostoru? A jen po dobu stisknutí tlačítka v kuchyni nebo v pokoji také tlačítko? Napájení jen z jedné strany? Kolik vodičů můžete táhnout? Je to jedno? Víte kudy je potáhnete?
Před lety jsem navrhnul pro komunikaci pacienta se sesternou jednoduchou soustavu Malý zesilovař kterým se zvukový signál z reproduktoru k pacientovi do reproduktoru.Pacient zmačknul tlačítko a rozsvítil žárovičku místnosti na panelu sestry..Pak mohl mluvit po přepojení do reproduktoru a přes zesilovač se signal přenesl sestře do reproduktoru.Zařízení nečinilo v roce 1980 ani 5000 i s kabeláží.Prostě stačí propojit navzájem dva reproduktory a spojení mezi dvěma místy je zajištěno.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.