Nejste přihlášen/a.
Po vypnutí DVB-T, kdy televizní pořady byly všechny přes celou 16:9 obrazovku, teď po přeladění se na ČT objevují pořady zúžené, a nedají se nijak roztáhnout. Je to hnusné, ty černé pruhy po stranách mi vadí, jiné televize to nemají, proto vždy přepínám. Dříve to šlo, teď ne, tak o co je to lepší? Jestli je obraz o chlup lepší je mi jedno, stejně kvalita obrazu záleží hlavně na televizi jako výrobku.
Není to hnusné, pouze se objevují pořady ve formátu tak, jak byly vyrobené. Že vám dříve nevadilo, že se díváte na zkreslený formát je váš problém. Starší pořady byly vyráběné ve formátu 4x3, zatímco dnes většinou 16x9. Dříve některé stanice formát upravovaly, nebo pomohlo nastavení televize na automatickou úpravu. Já sám jsem u některých filmů upravovat formát na 4x3 ručně, protože se na ty široké postavy nedalo dívat. Dnes už ta korekce odpadá.
Jak zde již zaznělo, klasický pořad byl točený 4:3 a s nástupem širokoúhlých obrazovek se různými způsoby roztahoval, aby byl po celý ploše obrazovky.
Jak vidno, hodně lidí si tvyklo na široký postavičky a nic jim nevadilo, že je vše rozpláclý a míč u fotbalu vypadá jak míč na ragby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.