Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem si novou TV LG C9. Jedu přes dvbt/2. Měl jsem doma starý koaxiální kabel, kterým jsem to měl připojeno a vzhledem k tomu, že to při ladění programů našlo na můj vkus docela málo obsahu, tak jsem zakoupil nový koaxiál alza.cz/...
který má stínění 90dB. Televize mi hnedka našla mnohem více programů. No pak jsem dětem koupil také set top box k televizi a ten můj nový kabel jsem jim dal a sám si koupil nový se stíněním 120dB alza.cz/...
říkal jsem si, že přece čím lepší stínění, tím lepší kvalitu signálu. Jenže se mi stalo, že s tím 120dB kabelem mi to sice najde stejný počet programů, jako s tím předchozím, ovšem většina kanálů v HD mi neskutečně seká a kostičkuje. Dal jsem tedy zpět ten 90dB kabel a vše je OK.
Ale můžete mi tedy někdo znalý vysvětlit, jak je to možné? Jak je možné že kabel s lepším stíněním a za více peněz dělá horší práci? Děkuji moc.
Ještě podotýkám, že kabel mám připojen přímo do TV.
Nechápu proč sem plácáš nějaké nesmysly, které se absolutně nevztahují k otázce a zpochybňuješ mnou přidané kabely. Tak ještě jednou pro natvrdlé:
První kabel značka HAMA, 2x stíněný 90dB, DÉLKA 1,5m, bez pozlacených kontaktů
Druhý kabel značka HAMA, 4x stíněný 120dB, DÉLKA 1,5m, pozlacené kontakty
Už tomu rozumíš nebo to mám ještě vysvětlit podrobněji?
a ještě jednou: ptám se na to, proč kabel s horším stíněním, levnější nemá signálové artefakty jako dražší kabel s lepším stíněním a s pozlacenými kontakty.
Jestli pak víš co je to těch 90 a 120db?To je utlum na 100m,pri delce tvých kabelu zanedbatelný. Jakou máš antenu,kabel ktery ma ridsi stineni v blizkosti vysilace pusobi i jako antena proto ten lepsi signal
Je také možnost špatného výrobku/koaxu z výroby nebo jestli nebyl/není někde koax "uskřípnutý" či ohnutý víc než je pro koax dovoleno (nesouměrnost-vzdálenost stínění od jádrového vodiče). Pokud byl koax zakoupen v kamenném obchodu, poptal bych se prodavače na možnost vyzkoušení stejného typu "hamakoaxu" např. oproti finanční záruce. Jinak u "lepšího" kabelu z webodkazu je "feromagnetický filtr", ale ten by na to neměl mít vliv, pokud je vše vyrobeno tak jak má.
Jsou tam nějaké špatné impedanční poměry vstupů a výstupů k uvedeným kabelům.
Koax nestíní. To je nesmysl.Právě kabely s dvojitým opletením mohou vykazovat horší
parametry,( vzhledem k přizpůsobení vstupů a výstupů.)Je to velmi individuální.!
Útlumy kabelů jsou uvedeny jen při ideálních reálných přizpůsobeních.Ty samozřejmě nikdy
nedodržíte.A tak je to tak ,jak to je v tomto případě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.