Nejste přihlášen/a.
kamarád, který rád nakupuje z Wishe mi ukazoval, že tam nabízejí "značkové" telefony za zlomek běžné ceny. Nebudu zde uvádět přímo typ a model, ale u mobilů, které běžně stojí třeba 10.000, tak tam mají např. slevu 90% a tudíž ho tam koupíte za 1.000 Kč (s tím jejich poštovným třeba za 1.200 Kč).
Je mi jasné, že jsou to neznačkové padělky, před čímž jsem ho i varoval. Jen blázen může věřit tomu, že je to originální značkový telefon.
Ale teď k otázce: dokážu pochopit, že takovéto padělky nabízejí nějaké pochybné čínské e-shopy, ale docela mě překvapuje, že zrovna Wish by si takové nekalé praktiky "vzal na triko". Přece jen Wish (i když to není bůhvíjak výhodný e-shop) jsem doposud považoval za jeden z těch známějších a důvěryhodnějších e-shopů s čínským zbožím.
Mimochodem, máte někdo zkušenosti s koupí takového telefonu třeba zrovna z Wishe? Docela by mě zajímalo, co vlastně pošlou? Kopii (padělek) značkového telefonu nebo dorazí úplně něco jiného, co se vůbec originálu nepodobá?
Osobně na Wishy vůbec nenakupuji. Pokud chci něco z Číny, tak to řeším přes Aliexpress. Ale mobil (ani nějakou dražší elektroniku) bych takto neobjednával. To si radši připlatím a koupím to v ČR (už kvůli záruce a případné reklamaci).
Děkuji za Vaše reakce.
0x
a daleko vhodnější než nějaký fake s falešným logem je koupit nějakou kvalitnější a známější čínskou značku kdy budeš moct oprávněně předpokládat i to, že výbava může být dokonce lepší než u iphonu (různé známější značky jako cubot, xiaomi, oppo, meizu, huawei za pěknou cenu opravdu nabízí často i vysokou kvalitu), proti tomu u přesných kopií i s falešným apple logem to tak nebývá a výbava se u přesných napodobenin hodně šidí.
0x
mnozí čínští výrobci dodávají často velmi kvalitní a konkurenceschopné telefony například huawei, xiaomi, cubot a řada dalších, nejlépe by tvůj kamarád udělal kdyby si nějaký takový vybral podle technických parametrů na technické srovnávačce kimovil.com a teprve potom s konkrétním názvem a modelem šel hledat na aliexpress, wish, banggod apod. Rozhodně není rozumné hledat nějaké modely které se záměrně snaží imitovat jiný telefon i s napodobením původní značky, to je riskantní. Takový telefon je totiž v podstatě no name a nikdo neví jaké skutečné parametry má, proto je často mívá opravdu velmi mizerné aby cena a sleva mohly vyvolávat šokující dojem
.
takže stručně, nezačínej telefon vybírat na wish, ale začni na kimovil.com který ti doporučí třeba i kvalitní čínský model s cenovkou pod 3000 Kč a nebudeš riskovat, že koupíš nepoužitelný šmejd kimovil.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.