Ahoj všem, kamarád, který rád nakupuje z Wishe mi ukazoval, že tam nabízejí "značkové" telefony za zlomek běžné ceny. Nebudu zde uvádět přímo typ a model, ale u mobilů, které běžně stojí třeba 10.000, tak tam mají např. slevu 90% a tudíž ho tam koupíte za 1.000 Kč (s tím jejich poštovným třeba za 1.200 Kč). Je mi jasné, že jsou to neznačkové padělky, před čímž jsem ho i varoval. Jen blázen může věřit tomu, že je to originální značkový telefon. Ale teď k otázce: dokážu pochopit, že takovéto padělky nabízejí nějaké pochybné čínské e-shopy, ale docela mě překvapuje, že zrovna Wish by si takové nekalé praktiky "vzal na triko". Přece jen Wish (i když to není bůhvíjak výhodný e-shop) jsem doposud považoval za jeden z těch známějších a důvěryhodnějších e-shopů s čínským zbožím. Mimochodem, máte někdo zkušenosti s koupí takového telefonu třeba zrovna z Wishe? Docela by mě zajímalo, co vlastně pošlou? Kopii (padělek) značkového telefonu nebo dorazí úplně něco jiného, co se vůbec originálu nepodobá? Osobně na Wishy vůbec nenakupuji. Pokud chci něco z Číny, tak to řeším přes Aliexpress. Ale mobil (ani nějakou dražší elektroniku) bych takto neobjednával. To si radši připlatím a koupím to v ČR (už kvůli záruce a případné reklamaci). Děkuji za Vaše reakce.
a daleko vhodnější než nějaký fake s falešným logem je koupit nějakou kvalitnější a známější čínskou značku kdy budeš moct oprávněně předpokládat i to, že výbava může být dokonce lepší než u iphonu (různé známější značky jako cubot, xiaomi, oppo, meizu, huawei za pěknou cenu opravdu nabízí často i vysokou kvalitu), proti tomu u přesných kopií i s falešným apple logem to tak nebývá a výbava se u přesných napodobenin hodně šidí.
Wish prodává stejné věci jako jakékoliv jiné čínské obchody, tedy od kvalitních věcí až po padělané šmejdy. Osobní zkušenost nemám, jen zprostředkovanou. Wish opravdu není kdoví co.
mnozí čínští výrobci dodávají často velmi kvalitní a konkurenceschopné telefony například huawei, xiaomi, cubot a řada dalších, nejlépe by tvůj kamarád udělal kdyby si nějaký takový vybral podle technických parametrů na technické srovnávačce kimovil.com a teprve potom s konkrétním názvem a modelem šel hledat na aliexpress, wish, banggod apod. Rozhodně není rozumné hledat nějaké modely které se záměrně snaží imitovat jiný telefon i s napodobením původní značky, to je riskantní. Takový telefon je totiž v podstatě no name a nikdo neví jaké skutečné parametry má, proto je často mívá opravdu velmi mizerné aby cena a sleva mohly vyvolávat šokující dojem .
mark132
takže stručně, nezačínej telefon vybírat na wish, ale začni na kimovil.com který ti doporučí třeba i kvalitní čínský model s cenovkou pod 3000 Kč a nebudeš riskovat, že koupíš nepoužitelný šmejd kimovil.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.