Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naladit obě družice

Od: josefkremecek odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.Už jsem se zde ptal,jak se dají nalait dvě družice.Měl jsem televizi JVC na které se daly naladit obě dvě družice

19,2 a 23,5 .Jen jsem dotaz napsal blbě a nedostatečně. Vyměnil jsem televizi za novou Samsung - UE55RU7172,v televizi používám modul s kartou Maskom od Skylinku parabolu s dvojitým konvertorem a jedním kabelem svedeným do TV družici 23.5 jsem naladil bez problémů a programy se samy seřadily podle balíčku který si platím,samozřejmě se nalaila asi celá nabídka nekódovaných programů pak bych ještě potřeboval a chtěl naladit i druhou družici 19.2 ale to se mi nějak nedaří,mechanik co mi TV dával do provozu tvrdí,že to nejde a že pokud by se ladily obě družice,že by se programy od Skylinku rozházely a bylo by pracné je setřádit.Na JVC mi to ale naladit šlo bez problémů.Prosím můžete mi poradit,jak by se daly nalait obě družice a pokud ano,jak mám postupovat při zadávání údajů do vyhledávání,a jestli by jste mi to mohli nějak podrobněji popsat,abych to pochopil.Oni ty dnešní přístroje už asi nejsou pro nezkušené a starší.Moc děkuji,za vaši odpověď. Křemeček

doplněno 25.02.20 13:14:

Ještě bych chtěl doplnit otázku,při větrech se mi pohla paraboja a signál byl jen 30% jeden známý,který má trochuzkušeností parabolu trochu doladil a už mám signál 75%

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Máte nastavený Diseqc 1.0 a správně porty?
Ta pohnutá parabola, může být taky problém. Na jednu družici může být 75% signál a na tu šilhající klidně nula.

hodnocení

1x

Tady se těžko radí, protože nikdo z nás neví kde je problém.

Takže buď musíš znovu zavolat známého a požádat ho, ať si sebou vezme satelitní přijímač. Ten satelitní přijímač si asi rozšteluje, takže si ho pak doma po návratu bude muset taky znovu nastavit a naladit.

Nejprve si musíš ověřit, že obě družice na kabelu u televize jdou přijímat. To zjistí buď kamarád se satelitním přijímačem nebo servisák s měřícím přístrojem.

V druhém kroku musíš prohledávat menu televize a hledat možnost nastavení DiseqC. Pak musíš správně nastavit hodnoty v menu DiseqC. Tyto hodnoty přepínají mezi signálem z dvou družic. A když už budeš mít i toto, tak potom necháš vyhledat programy na obou družicích.

Taky bych si v menu zkusil najít a zakázat automatickou aktualizaci programů. Pak se ti to snad nerozhází, když vysílatel provede přeladění programů.

Já televizi s vestaveným satelitem nemám, takže ti víc neporadím. Já mám raději samostatný přístroj.

hodnocení

1x

Problém vidím v nastavení paraboly.Hnul Vám s tim vítr tam stačí milimetr.Pak přišel kamarád typu "to je maličkost s tím se jen cukne".Parabolu "nějak" nastavil že 23,5 hraje ale 19.2 je z uhlu a prostě je bez signálu.

Nebo je druhá možnost jak se tu už píše špatné nebo žádné nastavení nastavení diseq povelu v menu přijímače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]