Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadávání na klávesnici u Xiaomi Redmi Note 8T

Od: bohumil® odpovědí: 3 změna:

Mám nový Xiaomi Redmi Note 8T s OS A 9 MIUI Global. Při zadávání do aplikace Poznámky/Úkoly se mi původně, po klepnutí na display, objevila vždy klávesnice a zadával jsem text psaním. Pak jsem ale použil možnost zadávání hlasem. Takže se přepnulo zadávání na zadávání hlasem a toto funguje dobře. Ovšem nyní, když kliknu na display a potřebuji provést opravy, úpravy a doplnění pomocí klávesnice, tak se mi stále objevuje pouze mikrofon a text : "Klepnutím spustíte rozpoznávání". A stále se mi po klepnutí spouští nahrávání a zadávání hlasové. A nejsem schopen, žádným způsobem, přepnout zpět na možnost zadávání klávesnicí. Prosím o radu, jak, pokud možno jednoduše, přepínat mezi oběma způsoby zadávání. Díky za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

priklad1*
hodnocení

0x

Určitě někde v Nastavení - Další nastavení je jako Aktuální klávesnice vybraná jiná. Podíval bych se taky na volbu Správa klávesnic.

Chce to seznámit se s Android 9 a s MIUI

hodnocení

To příklad1. To mi bylo jasné. Ale nemohl jsem na to přijít. S mobilama a s tabletama s androidama už "funguju" aktivně od Jeam Beana a trohu i předchozích. A oni vždycky "Googláci" zase na něco přijdou a pak je nutno zase zjišťovat, kde, co a jak se změnilo a doplnilo. Je to pak zase tak "chytrý", až jsme z toho my zas "blbí" a zase je nutné se to učit. To jen tak mimo.*smich* Chtěl jsem si to jenom trochu ulehčit.;). No, ale už jsem to našel a pro případ, že by někdo potřeboval, déle uvádím.

Jde o t.zv. "Google asistenta" a ten se přepíná pomocí zvoleného tlačítka/tlačítek, mezi zadáváním na klávesnici a hlasem. Je to nastavitelné v "Nastavení"/"Další nastavení" (pod Aplikace)/"Zástupci tlačítek"/"spustit Google asistenta"/ a zde se navolí tlačítko/ka, které přepíná mezi režimy zadávání textu. Takže já třeba zvolil dlouhý stisk tlačítka "Domů" a po jeho dlouhém stisku, pokud chci zadávat klávesnicí, se mi konečně přepnulo zadávání na klávesnici.

Zjaímavé však je, že jsem opakovaně zkusil zadávání textu hlasem (obázek mikofonu nad klávesnicí vpravo) který mi původně to přepnutí na hlas provedl natrvalo a nedalo se to vrátit. A nyní se mi ale vždy, při kliku na zadávání textu, objeví vždy pouze klávesnice. I když jsem, před tím, zadával hlasově přes ten mikrofon nad klávesnicí. A původní problém tak nevzniká. Tož, zase jedna "záhada". No ale hlavně že jsem vyřešil můj původní problémek a vše zase funguje jak potřebuji a pokud by se opakovalo, vím jak to přepnout.*palec2*

priklad1*

Kladně kvituji, že se najde někdo, kdo po vyřešení problému se se zkušenostmi podělí s ostatními. To se tady neděje. Dokonce když rádci vypočítají příklady, tak už se ani školák neozve, zda to bylo dobře. Poděkovat to se nenosí. No já moc v tom MIUI nehloubám. Ovšem v těchto dnech byla informace o novém MIUI Launcheru. Na Google není. Stáhnul jsem ho z Mirroru. Umožňuje dva typy domácích obrazovek. Docela mi chyběly ikony srovnané podle abecedy. Launcher Nova mám koupený, ale nepoužívám. Vzhledem k tomu, že systémové SMS nemají v nastavení odstranění diakritiky tak jsem používal GO SMS Pro. Ovšem po přeinstalaci Launcheru se každé spuštění aplikace SMS ptá zda chci změnit aplikaci. Otravné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]