Zdravim, Mel jsem par let v supliku prenosnou televizku znacky Orava PD-308A. Nedavno jsem zmenil praci a je mozne si ji tam brat. Koupil jsem si vykonnejsi antenu, i settopbox, ktery ke svemu prekvapeni k tomuto modelu nepotrebuju, i presto, ze tento model je stary asi deset let, umi dvbt2. A skutecne |T2 programy naladim i bez krabicky. Problem je, ze z |T2 nedostanu obraz. Zvuk ano, pri pokusu o zmenu rozliseni obrazu naskoci, je kvalitni, staly a netrhany. Zkousel jsem vsechno mozne, upravit rozliseni, format (16:9 vs 4:3) i kodovani (pal vs ntsc), nic, stale tvrdi ze "zadna sluzba". Propojeni se stb taky nepomohlo, efekt je stejny. Programy posilane ve "starem" formatu funguji se zvukem i obrazem normalne jak maji a jak bych ocekaval. Zkusil jsem i update softwaru pres antenu (oad), ten se mi asi ani neprovedl, cela procedura trvala tri sekundy. Mate nekdo napad, co s tim jeste muzu udelat? Do noveho zarizeni se mi investovat nechce, lezi mi ve stejnem "supliku s elektrobordelem" jeste tuner do pocitace, kdyztak pouziju ten, ale nechce se mi porad tahat notas sem a tam, tu televizi si tam muzu nechat. Za rady a tipy co delam blbe budu vdecny. Diky!
no pokud z něj nedostanete obraz ale jen zvuk, pak tu "krabičku" potřebujete, protože nejde jen o T2 ale také o HEVC a ten ta TV neumí..
dispatcher
@111 Diky za napad, co tvrdite dava smysl Dneska jsem to v praci zkusil, nemyslim si o sobe ze jsem technicky uplny drevo, ale nepovedlo se mi s tim STB sparovat. Klasicky antenu na IN vstup (koax) stb, z OUT stb druhy koax na in vstup televize. Jinak to zapojit ani nejde, to je blbuvzdorny. Ale z toho STB nevyloudim instalacni menu, nic, na jakekoli povely nereaguje, s vyjimkou power on/off. Jen vypise na vlastnim displeji noCH (logicky, kdyz neni naladenej), ale dal stavkuje. Naladeni pres menu televize s pripojenym stb funguje normalne, ale s vyse uvedenym bezobrazovym efektem. Muzete mi prosim popsat jak blbcovi, jestli neco delam blbe? Jo, a ty STB jsem zkousel dva ruzny typy ruznych vyrobcu i stari zarizeni. Diky
ivanh*
STB nestačí s televizí propojit koaxiálem, ale přes AV výstup/vstup (tedy v případě 10 let staré TV s největš rpavděpodobností pouze SCART).
Propojením koaxialem se do TV dostane pouze vysokofrekvenční vysílací signál a STB (přestože tento signál prochází skrz něj) jej nijak neupravuje.
Příště doporučuji (protože podle napsaného je zřejmé, že máte opravdu zásadní technické neznalosti) přečíst si alespoň začátek návodu.
Prodejci uvádějí pro toto zařízení pouze normu DVB-T (třeba zde), pro příjem signálu je třeba kodek H.265, který tuner této TV neumí. Koaxiální výstup STB slouží pouze pro "prosmyčkování"antény a používá se jako vývod pro případný další STB. Připojení STB k TV se dělá kabelem SCART nebo HDMI. Něco podobného jsem nedávni řešil tady, starou TV sem nakonec oželel a vyhodil...
Ten settobox co používáte umí kodek H265? Pokud ne tak to nepude Leč pokud nejde ani menu skuste nechat puštenej settobox a na tv dejte ladění programú mělo by to ten settobox najít Nebo ty TV mívaj tlačítko přepínaní vstupú - antena-usb-hdmi-scart -záleží na tom co na tý televizi je
jenže já tam nevidím žádný rozumný vstup pro připojení STB kromě USB. Tam nemáte ani SCART ani HDMI. Jestli efistuje STB s výstupem USB který pustí signál do toho vašeho stroje nevím. Teoreticky by snad šel pouřít USB tuner AverMedia, ale to by bbylo radno vyzkoušet u někoho kdo ho má. Nevíme jaké možnosti ten váš přehrávač pro instalaci nějakého SW má. Ještě mne napadá poptat se v servisu jestli by nepomohl nový firmware. A když nic z tohoto, tak jedině nahrát a přehrávat přes USB.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.