Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Orava pd-308 nejde obraz pod dvbt2

Od: dispatcher odpovědí: 8 změna:
Zdravim,
Mel jsem par let v supliku prenosnou televizku znacky Orava PD-308A.
Nedavno jsem zmenil praci a je mozne si ji tam brat.
Koupil jsem si vykonnejsi antenu, i settopbox, ktery ke svemu prekvapeni k tomuto modelu nepotrebuju, i presto, ze tento model je stary asi deset let, umi dvbt2. A skutecne |T2 programy naladim i bez krabicky.
Problem je, ze z |T2 nedostanu obraz. Zvuk ano, pri pokusu o zmenu rozliseni obrazu naskoci, je kvalitni, staly a netrhany.
Zkousel jsem vsechno mozne, upravit rozliseni, format (16:9 vs 4:3) i kodovani (pal vs ntsc), nic, stale tvrdi ze "zadna sluzba".
Propojeni se stb taky nepomohlo, efekt je stejny.
Programy posilane ve "starem" formatu funguji se zvukem i obrazem normalne jak maji a jak bych ocekaval.
Zkusil jsem i update softwaru pres antenu (oad), ten se mi asi ani neprovedl, cela procedura trvala tri sekundy.
Mate nekdo napad, co s tim jeste muzu udelat?
Do noveho zarizeni se mi investovat nechce, lezi mi ve stejnem "supliku s elektrobordelem" jeste tuner do pocitace, kdyztak pouziju ten, ale nechce se mi porad tahat notas sem a tam, tu televizi si tam muzu nechat.
Za rady a tipy co delam blbe budu vdecny. Diky!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

no pokud z něj nedostanete obraz ale jen zvuk, pak tu "krabičku" potřebujete, protože nejde jen o T2 ale také o HEVC a ten ta TV neumí..

dispatcher
hodnocení

@111 Diky za napad, co tvrdite dava smysl :)
Dneska jsem to v praci zkusil, nemyslim si o sobe ze jsem technicky uplny drevo, ale nepovedlo se mi s tim STB sparovat.
Klasicky antenu na IN vstup (koax) stb, z OUT stb druhy koax na in vstup televize. Jinak to zapojit ani nejde, to je blbuvzdorny.
Ale z toho STB nevyloudim instalacni menu, nic, na jakekoli povely nereaguje, s vyjimkou power on/off. Jen vypise na vlastnim displeji noCH (logicky, kdyz neni naladenej), ale dal stavkuje.
Naladeni pres menu televize s pripojenym stb funguje normalne, ale s vyse uvedenym bezobrazovym efektem.
Muzete mi prosim popsat jak blbcovi, jestli neco delam blbe?
Jo, a ty STB jsem zkousel dva ruzny typy ruznych vyrobcu i stari zarizeni.
Diky
ivanh*

STB nestačí s televizí propojit koaxiálem, ale přes AV výstup/vstup (tedy v případě 10 let staré TV s největš rpavděpodobností pouze SCART).

Propojením koaxialem se do TV dostane pouze vysokofrekvenční vysílací signál a STB (přestože tento signál prochází skrz něj) jej nijak neupravuje.

Příště doporučuji (protože podle napsaného je zřejmé, že máte opravdu zásadní technické neznalosti) přečíst si alespoň začátek návodu.

hop®
hodnocení

1x

Prodejci uvádějí pro toto zařízení pouze normu DVB-T (třeba zde), pro příjem signálu je třeba kodek H.265, který tuner této TV neumí.
Koaxiální výstup STB slouží pouze pro "prosmyčkování"antény a používá se jako vývod pro případný další STB. Připojení STB k TV se dělá kabelem SCART nebo HDMI.
Něco podobného jsem nedávni řešil tady, starou TV sem nakonec oželel a vyhodil...

hodnocení

0x
Ten settobox co používáte umí kodek H265?
Pokud ne tak to nepude
Leč pokud nejde ani menu skuste nechat puštenej settobox a na tv dejte ladění programú mělo by to ten settobox najít
Nebo ty TV mívaj tlačítko přepínaní vstupú - antena-usb-hdmi-scart -záleží na tom co na tý televizi je
hop®

Řekl bych, že STB připojený koaxiálem naladit na TV asi moc nepůjde...

111®
hodnocení

0x

jenže já tam nevidím žádný rozumný vstup pro připojení STB kromě USB. Tam nemáte ani SCART ani HDMI. Jestli efistuje STB s výstupem USB který pustí signál do toho vašeho stroje nevím. Teoreticky by snad šel pouřít USB tuner AverMedia, ale to by bbylo radno vyzkoušet u někoho kdo ho má. Nevíme jaké možnosti ten váš přehrávač pro instalaci nějakého SW má. Ještě mne napadá poptat se v servisu jestli by nepomohl nový firmware. A když nic z tohoto, tak jedině nahrát a přehrávat přes USB.

hodnocení

0x

Nepodporuje H.265(HEVC) takže obraz bez STB nebude.

Připojení STB přes AV-IN konektor nebo nějaký STB s modulátorem - pak přes anténu a naladit na frekvenci modulátoru.

AV-In bude kvalitnější, odpadne modulace na straně STB a demodulace na straně TV.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]