Ahoj, mám takový technický problém. Včera jsem se přestěhovala do bytovky, zapojila jsem TV, settopbox, anténu a po zapnutí mi vyskočila hláška "přetížení obvodu antény", co to znamená a co s tím? Settopbox je nový, kupovaný kvůli dvbt2, kabel od antény funguje (zkoušeli jsme u jiné televize) a v předchozím bytě televize společně s tím settopboxem normálně fungovala. Prosím poraďte, děkuju
@cikic: Setkal jsem se s STB, který možnost napájení antény vůbec neměl. Ale ještě jsem neviděl STB, kde by napájení nešlo vypnout. Jaký máte set-top-box?
jirka23
Dobry den, bohuzel mi take STB hlasi pretizeni anteny, ale nemuzu nikde v menu najit vypnuti napajeni anteny. Mam STB Thomson HT3420 FTA. Lze to vyresit jinak? Dekuji.
str.8 návodu :cituji:3.0 PŘIPOJENÍ3.1 Připojení k anténě pro příjem pozemního vysíláníFig. 6Pro příjem signálu vysílání je nutno ke konektoru ANT IN (Anténní vstup) v zadní části přijímače připojit vnitřní nebo venkovní anténu pro příjem pozemního vysílání. Používejte řádně stíněný anténní kabel a vhodné konektory.POZNÁMKA:Pokud jsou signály ve vaší lokalitě příliš slabé pro příjem prostřednictvím vnitřní antény, doporučujeme vám použít venkovní anténu, kterou lze otočit směrem k vysílací věži. Požádejte o další informace svého prodejce. Pokud používáte aktivní anténu s vestavěným zesilovačem antény, přepněte napájení antény v menu Ruční vyhledávání na Zapnuto.
monk
Mezi kolíček a dutinku vložte kondenzátor tak 100pf.Mechanické provedení je na Vás.
Co dělat když settopbox NEMÁ žádnou takovou volbu jako vypnout napájení antény? Vůbec nevím co s tím. Když mám povytažený kabel ze zásuvky tak hláška zmizí, ale to povytažení se hodně špatně hledá..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.