Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přetížení obvodu antény

Od: katerina* odpovědí: 10 změna:
Ahoj, mám takový technický problém. Včera jsem se přestěhovala do bytovky, zapojila jsem TV, settopbox, anténu a po zapnutí mi vyskočila hláška "přetížení obvodu antény", co to znamená a co s tím? Settopbox je nový, kupovaný kvůli dvbt2, kabel od antény funguje (zkoušeli jsme u jiné televize) a v předchozím bytě televize společně s tím settopboxem normálně fungovala. Prosím poraďte, děkuju :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
Vypněte v nastavení settopboxu napájení antény, to by mělo pomoci.
vriskotenka

Metodou pokusů a omylů jsem se k tomu nakonec dostala a snad to bude fungovat. Díky a hezký den.

hop®
hodnocení

2x

@cikic: Setkal jsem se s STB, který možnost napájení antény vůbec neměl. Ale ještě jsem neviděl STB, kde by napájení nešlo vypnout. Jaký máte set-top-box?

jirka23
Dobry den, bohuzel mi take STB hlasi pretizeni anteny, ale nemuzu nikde v menu najit vypnuti napajeni anteny. Mam STB Thomson HT3420 FTA. Lze to vyresit jinak? Dekuji.
111®

str.8 návodu :cituji:3.0 PŘIPOJENÍ3.1 Připojení k anténě pro příjem pozemního vysíláníFig. 6Pro příjem signálu vysílání je nutno ke konektoru ANT IN (Anténní vstup) v zadní části přijímače připojit vnitřní nebo venkovní anténu pro příjem pozemního vysílání. Používejte řádně stíněný anténní kabel a vhodné konektory.POZNÁMKA:Pokud jsou signály ve vaší lokalitě příliš slabé pro příjem prostřednictvím vnitřní antény, doporučujeme vám použít venkovní anténu, kterou lze otočit směrem k vysílací věži. Požádejte o další informace svého prodejce. Pokud používáte aktivní anténu s vestavěným zesilovačem antény, přepněte napájení antény v menu Ruční vyhledávání na Zapnuto.

monk

Mezi kolíček a dutinku vložte kondenzátor tak 100pf.Mechanické provedení je na Vás.

Už nic nebudete řešit.!

cikic
hodnocení

0x

Co dělat když settopbox NEMÁ žádnou takovou volbu jako vypnout napájení antény? Vůbec nevím co s tím. Když mám povytažený kabel ze zásuvky tak hláška zmizí, ale to povytažení se hodně špatně hledá..

cikic
hodnocení

0x

Mám STB Skyworth (freenet TV)

doplněno 22.05.20 21:55:

Zkusil jsem koupit útlumový článek a bohužel to také nepomohlo..

Jak nemá možnost? Však tady se o ní píše přímo v návodu na straně 9

im9.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]