Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GPS Nokia E71 - ČEKÁNÍ NA PLATNÝ SIGNÁL

Od: dasule* odpovědí: 8 změna:

Zdá se, že mám problém. Mám aktivovanou navigaci Sygic v E71, ale ať dělám, co dělám, neustále čekám na platný signál. A je jedno, kde se nacházím. Mohl by mi někdo, prosím, poradit, co s tím? Mít navigaci v mobilu je fantastické, ale pouze za předpokladu, že funguje. Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud je navigace dlouho vypnutá a výrazně se zmení poloha mobilu (cestování...) trvá nalezení a naladění družic i poměrně dlouhou dobu. (V klajním případě i desítky minut). Je dobré nechat mobil někde na otevřeném prostransvtví a nepohybovat se s ním. Jsou alespoň někde v menu vidět nalezené satelity?

dasule*
hodnocení

Ahoj, díky za info. Ano, mohu se klidne prochazet celou navigaci, sledovat stav satelitu, menit nastaveni...jen pro pozadavku na vyhledani trasy mi to napise ono slavne: Cekani na platna pripojeni. Vetsinou mi to najde 2-4 satelity, ale ke spojeni zatim nedoslo :( Zkousela jsem to u nas doma, tedy venku, u pratel, u rodicu...

Dva je málo, to nestačí. Potřebuješ minimálně 3 a více. Pokud je jen vidí, ale nezkoriguje si polohu, nebude navigovat.

dasule*
hodnocení

To je super... :( A jak to donutím, aby to navigovalo? Přece není možné, aby to nefungovalo v podstatě nikde. Nebo je Karvinsko mimo dosah satelitů? Ale i tak díky...

Ne, není momo dosah. Satelity jsou dostupné po celém světě. Chce to však mít co nejvíce volné oblohy nad sebou aby byl signál dostatečně silný.

dasule*
hodnocení

Pokaždé stojím venku, jsem zmrzlá a po tom, co jsi mi dneska napsal, že to může trvat i desítky minut, nevím, jestli raději nepočkám do léta... Myslíš, že když někam půjdu pěšky a pokusím se napojit, že satelity signál zachytí? Tak mám jistotu, že budu venku dostatečně dlouho a nezmrznu při tom ;)

Chůze nevadí, hlavně být pod širou oblohou. Telefon mít někde poblíž povrchu těla, ne schovaný v dole v batohu.

dasule*
hodnocení

To je docela logické ;) Bála jsem se, že má můj mobil porochu, ale vypadá to, že je to zcela normální... Dekuji za informace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]