Dobrý večer,je možno použít tento kabel czc.cz/... pro Samsung Galaxy A40? Mám docela strach,abych si nepoškodila konektor. Prý je tento kabel špatný pro tento typ mobilu. Děkuji za odpověď
Tak úplně jedno to není. Kvalitní kabely mají větší průřez vodičů a tím pádem jimi proteče větší napájecí proud. Může se ti to zdát marginální, ale když si za pár stovek koupíš USB měřák, tak budeš překvapen jak dramatické rozdíly mezi různými kabely jsou.
Já USB měřák mám a věř, že o elektronice taky něco vím. Tvoji poznámku samozřejmě nepodporuji, ale nic to nemění na tom, že i slabý kabel nabíjet bude - jen pomalu. Mimochodem u rychlonabíjení, což A40 podporuje, není maximální proud zase tak rozhodující, protože při 12V co umí tam teče stejně maximálně kolem 1,5A (18W). A to zvládá i dvoumetrový kabel z Ebaye za 60 korun, který už asi dva roky používám.
já rychlonabíjení nemám, takže ztráty na nekvalitním kabelu mne při 5V dost bolí. Psal jsem to proto, že je spousta lidí kteří si myslí že 3m dlouhý kabel bude pro napájení stejně dobrý jako 10 cm co je u powerbanky.
Pokud kabel nefunguje a ukazuje se na telefonu vykřičník, pak má tlf nebo spíš originální napájecí kabel ochranu proti nabíjení běžným USB kabelem. Pokud ji tlf nedetekuje, odmítne nabíjet a zobrazí ten vykřičník.
Tohle Samsung ještě pořád dělá? Já myslel že to je již dávná minulost, kdy jde zařízení nabíjet jen originální nabíječkou. Ještě že moje xiaomi se nabíjí ať do něj píchnu cokoliv
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.