Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze rozsvítit displej při hovoru

Od: tyna* odpovědí: 5 změna:

Telefon mi jakmile vytočím hovor zhasne a nedá se žádným způsobem rozsvítit. Displej naskočí pouze, když druhá strana hovor ukončí. Mám UMIDIGI A5 PRO, měsíc starý. Nerada bych ho nesla do servisu. Tak pokud někdo poradí co s tím, budu ráda.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Telefon má světelné čidlo, které při hovoru a přiložení k uchu způsobí, že zhasne displej a zablokuje se dotykové ovládání. Toto čidlo může být buď špinavé nebo nefunkční. Zkuste se na to podívat, bývá na přední straně blízko sluchátka...

111®
hodnocení

2x

Jestli to dělá od začátku, tak asi reklamace, jestli proběhla nějaká aktualizace, zkusit vrátit do továrního nastavení, když to nepomlže reklamovat, nebo se tím netrápit a reklamovat rovnou

hodnocení

2x

Ano. Taky k zakrytí toho čidla mohlo dojít nalepením nevhodného ochranného skla, nebo pouzdra, které ho překrylo..

doplněno 22.02.20 18:49:

Ještě tedy vám řenu, jak telefony vybírám já (také nekupuji drahé značkové). Podívám se na mnou vybraný model do Alzy a pokud vidím, že je tam několik těchto telefonů prodáváno jako vrácené zboží, mám jasno, že s nimi lidé spokojeni nejsou. Potom ně nezláká ani ta nízká cena za 4 GB RAM, protože nespolehlivý telefon je jen k vzteku.

K tomu zakrytí, jestli jste nalepila nějakou tempered glass krycí folii, tak musí být nalepena přesně a v místě čidla mít otvor, jinak to může zlobit. (Vrstva folie je sice průhledná, ale přechod dvou vstev vyvoří zrcátko, které čidlo zblbne) U displejů s okrajem to čidlo bývá vidět jako takové nafialovělé kolečko u horního okraje skla, vedle kamerky. Jestli je to poznat i u vašeho modelu s diplejem až ke kraji nevím. Ještě můžete vyzkoušet kalibraci tohoto čidla, to čidlo se jmenuje "proximity sensor" a jeho kalibrace by měla být schována v nastavení - displej.

hodnocení

0x

MNě se to stalo když se mi podařilo šikovným pádem rozbít sklo telefonu tak, že v místě čidla to bylo hodně popraskané. Servis vyměnil sklo a je to OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]