Nejste přihlášen/a.
Telefon mi jakmile vytočím hovor zhasne a nedá se žádným způsobem rozsvítit. Displej naskočí pouze, když druhá strana hovor ukončí. Mám UMIDIGI A5 PRO, měsíc starý. Nerada bych ho nesla do servisu. Tak pokud někdo poradí co s tím, budu ráda.
Telefon má světelné čidlo, které při hovoru a přiložení k uchu způsobí, že zhasne displej a zablokuje se dotykové ovládání. Toto čidlo může být buď špinavé nebo nefunkční. Zkuste se na to podívat, bývá na přední straně blízko sluchátka...
Jestli to dělá od začátku, tak asi reklamace, jestli proběhla nějaká aktualizace, zkusit vrátit do továrního nastavení, když to nepomlže reklamovat, nebo se tím netrápit a reklamovat rovnou
Ano. Taky k zakrytí toho čidla mohlo dojít nalepením nevhodného ochranného skla, nebo pouzdra, které ho překrylo..
Ještě tedy vám řenu, jak telefony vybírám já (také nekupuji drahé značkové). Podívám se na mnou vybraný model do Alzy a pokud vidím, že je tam několik těchto telefonů prodáváno jako vrácené zboží, mám jasno, že s nimi lidé spokojeni nejsou. Potom ně nezláká ani ta nízká cena za 4 GB RAM, protože nespolehlivý telefon je jen k vzteku.
K tomu zakrytí, jestli jste nalepila nějakou tempered glass krycí folii, tak musí být nalepena přesně a v místě čidla mít otvor, jinak to může zlobit. (Vrstva folie je sice průhledná, ale přechod dvou vstev vyvoří zrcátko, které čidlo zblbne) U displejů s okrajem to čidlo bývá vidět jako takové nafialovělé kolečko u horního okraje skla, vedle kamerky. Jestli je to poznat i u vašeho modelu s diplejem až ke kraji nevím. Ještě můžete vyzkoušet kalibraci tohoto čidla, to čidlo se jmenuje "proximity sensor" a jeho kalibrace by měla být schována v nastavení - displej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.