Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HDMI rozdvojka

Od: natalia odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám problém. Dostala jsem grafický tablet, ale mám pouze notebook na kterém je jen jeden HDMI port. V tom mám zapojený druhý monitor. Existuje nějaká rozdvojka, díky které, budu moct mít zapnuté obě věci naráz? (monitor i tablet)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
zitra-doma.cz/... třeba toto,jsou i kvalitnější drahší

rv*
hodnocení

0x

Grafický tablet? Ten se snad připojuje nejčastěji k počítači přes USB.

natalia
hodnocení

Na připojení tabletu potřebuji jak USB tak HDMI (přenos obrazu). Je to tento tablet alza.sk/...

hodnocení

0x

Máte na mysli interaktivní grafický tablet? Ten s obrazovkou, na kterou kreslíte. Z jakého důvodu potřebujete řešit HDMI přenos z tohoto tabletu na notebook?

doplněno 22.02.20 15:23:

Ach tak, teď jsem si přečetl váš dodatek. No, existují HDMI switche ale já osobně bych toto zařízení k tabletu nepoužíval. Sice s tím zkušenost nemám, ale tato náhradní řešení nevidím jako optimální. Leda vyzkoušet.

natalia
hodnocení

Mně se přenáši obraz z notebooku na tablet abych videla co kreslím. Když zapnu photoshop, tak obraz z notebooku se mi přenáši do tabletu a já pak vidím kde co je a kreslím přímo na něm. Je to pro mně elektronické kreslíci plátno, kde se přes USB přenáši dotyk a přes HDMI obraz (je to jako další monitor, přenáši mi obraz z notebooku)

Už tomu rozumím. Paní na obrázku to má zapojené stejně. No nevím, jak by ta rozdvojka fungovala.

HDMI rozdvojka
natalia
hodnocení

Děkuju za ochotu, pokusím se to vyřešit nějak inak

Ovšem nedoporučuji neustále přehazovat HDMI kabely mezi tabletem a monitorem kvůli opotřebování konektorů. To už raději vyzkoušejte tu rozdvojku.

Obavám se, že ty rozdvojky fungují jako přepínač. Většinou k tomu číňani dávají i dálkové ovládání na přepínání, aby k tomu člověk nemusel vstávat z gauče a ručně přepínat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]